Çözüldü İnsandan insana kuduz bulaşır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

gulsahmadan

Hectopat
Merhaba kızımı bugün kedi tırmalamış. Acile götürdüm. Yolda hastaneye giderken onun içtiği sudan bende içtim 2 kere. Korkudan heyecandan kafa mı kaldı. Sonra aklıma geldi. Kızımdan bana bulaşır mı diye. Kızım aşısını oldu. Bende doktora sordum. Bulaşmaz dedi ama içim rahat etmedi. Çünkü hastane çok kalabalıktı.

size bir danışayım dedim. İnsandan insana kuduz bulaşır m?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İnsandan insana bulaşması için kuduzlu bir insanın organını başka bir insana naklederek ya da enfekte dokunun temasıyla bulaşır. Normal şartlarda insandan insana bulaşmaz.
Enfekte doku isirilan yer oluyor her halde ben dokundum oraya ama sabunla yikarken.

Elinizde yaralı bir bölge varsa oraya bulaşabilir ama küçük bir ihtimal sadece. Doktor tavsiyesi alıp bir kuduz aşısı olmanızı tavsiye ederim.

Herkes kendini hekim sanıyor tıpta imkansız diye bir şey yoktur her şey olabilir tahriş yere dokunduğunuz bölgeleri dezenfektanʼlı su ile yıkayın şüphe ediyorsanız özel hastaneye gidin devletʼe güvenilmez.

Herkes kendini hekim sanıyor tıpta imkansız diye bir şey yoktur her şey olabilir tahriş yere dokunduğunuz bölgeleri dezenfektanʼlı su ile yıkayın şüphe ediyorsanız özel hastaneye gidin devletʼe güvenilmez.
Bende devlete güvenmediğim için buraya konu açtım.Internette özel hastane kuduz aşısı yapmaz yaziyor.

Mübalağaʼya lüzum yok dezenfektanʼlı su ile temizleyip içinde şüphe varsa özele gitmesini şiddetle öneririm.

Mübalağa yapmıyorum. Aşısı yapılmadığı sürece geri dönüşü olmayan bir hastalıktan bahsediyoruz. Sağlık her şeyden önce gelir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı