İnsanlar elindekilerinin kıymetini bilmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu an bu videoyu izliyordum ve cidden insanların hâline çok üzüldüm sonra aklıma o belirli kesim geldi "of abi Starbucks içemiyorum" "yeni telefon alamıyorum" dertmi bu her gün insanlar açlıktan ölüyor İngiltere Amerika gibi şeytan devletler bu insanları sömürüyor ama onlar yine de gülüyor elindekilerinin kıymetlerini biliyorlar. Polisler normalmiş gibi rüşvet alıyor evsizler yağmur suyuyla duş alıyor. Memnun olmayan varsa Burundi gibi ülkelere gidebilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Tabii ki elimizdekilere şükretmek lazım ama işte sürekli olarak her şeye şükreden ve daha fazlasına sahip olmanın nasıl bir şey olduğunu hiç hayal etmemiş insanlardan dolayı bu durumdayız zaten. Sen gidip de Avrupa'daki bireyler gibi üst düzey bir hayat kalitesine sahip olmayı hayal etmek, onlar gibi olmak için çabalamak ve belki de şu an bizi bu durumda süründürenleri kınamak yerine gidip de Afrika kıtasında açlıktan ölen insanlarla kendini kıyaslıyorsan... Değişmiyor insanlar bence. Allah kolaylık versin orada yaşayanlara, gerçekten zor ama başkasının derdine yanmak yerine kendi derdine bir çözüm ara bence :)
 
Kardeşim 15-20 TL kahve içeceğine 5 TL kahve iç ne farkı var sizlerin amacı pahalı olması değil ki markası adı var diye sadece içmek modern kültür köleliği.
5 TL'ye hangi dükkan filtre kahve satıyor? Adres yolla gidip yarın içeyim.
Şimdi kalkar dersin ki ''3ü1 arada neyine yetmiyor? Filtre kahve lüks!'' :D
 
Kendini avrupalılar yerine afrikalılar ile kıyaslamak ancak vizyonsuz insanların yapacağı bir şey. İnsan ileri gitmek için kendini iyilerle kıyaslamalı, fakat sizin gibiler hep daha düşüklerle kıyaslayıp yerinde saymayı marifet biliyor. Mesela dersten 30 mu aldın, sakın kendine 70-80-90 alanları örnek alıp ders çalışmak yerine, git daha düşük alan birini bul mesela 25 alan var de çalışma.
Sizin vizyonunuz afrikadaki insanlar galiba :D
 
Senin kafan bu kadar basıyor işte. Bak yukarıda da yazım aynısını, "sen her şeyin en kötüsüne layık olabilirsin ancak herkes öyle değil." beni haklı çıkarttığın için teşekkür ederim.

Tamam kardeşim en elit sensin iç Starbucks kahveni sonra para yetmiyor işte Starbucks içemiyorsam hayatın ne anlamı var diye zırlamaya devam et ben içmiyorum ölmuyorum.
 
Aynen, foruma girecek internet de gökten geliyor.
Artık şunu unutmamız lazım işte. Bir şeyim kötü dersin, hiç olmayanlar var cevabını alırsın. Hiç olmayan var fakat senden daha iyisine sahip de bir ton kişi var. Biraz da bunu düşünmek lazım. Ayrıca internet günümüzde çok büyük de bir şey değil. Olmayanlar var tabii ama neredeyse çoğumuzda var. Artık böyle şeylere takmamamız lazım.
 
Senin kafan bu kadar basıyor işte. bak yukarıda da yazım aynısını, "sen her şeyin en kötüsüne layık olabilirsin ancak herkes öyle değil.'' beni haklı çıkarttığın için teşekkür ederim.

Arkadaş ne güzel çelişiyor kendiyle :)

Cumartesi arkadaşlarım ile buluştuk futbol basketbol oynayıp yemek yedik haftaya yine buluşalım dediler Starbucks'a gidelim dedim biri ben gelemem dedi. Maddi durumlarını bilmiyorum ve çoğu zaman onları ben dışarı çağırıyorum. Sadece 2-3 kişi geliyor genellikle 20 TL getirseniz yeter falan diyorum çünkü onları çok zorlamak istemiyorum. Çağırmak isteyince utanıyorum belki paraları yoktur diye fakat insanlık hali evde sıkılıyorum. Sizce neyi yanlış yapıyorum?


Tamam kardeşim en elit sensin iç Starbucks kahveni sonra para yetmiyor işte Starbucks içemiyorsam hayatın ne anlamı var diye zırlamaya devam et ben içmiyorum ölmuyorum.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı