İnsanlar elindekilerinin kıymetini bilmiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada duyara devam et sen, telefon almayı lüks say, kahve içmeyi lüks say, sokağa çık sadece Suriyeli ve Afgan gör, ucuza doğru düzgün hiç bir şey alma ama Allah'a şükür Afrika gibi değiliz değil mi?
 
Millet Starbucks'a gidemiyorum diye dertlenmiyor, eskiden gidiyordum şimdi gidemiyorum diye dertleniyor. Starbucks başlangıç. Şimdilik Starbucks olur, sonra sinema olur daha sonra mahallendeki dönerci olur sonra bir bakmışsın elindeki parayla otobüse bile binemez olmuşsun.

Elindekinin değerini bilmek farklı daha iyisini istemek farklı. Kendinden düşüklere bakıp haline şükredeceğine kendinden iyilere bakıp çalış! Elindekinin kıymetini bil, daha iyisi için uğraş.

Ampulcülerdensen elindekinin kıymetini bildiğin için o ampulü söndür artır. Elindeki kıymetliyse almalarına izin verme.
Ampulcüler bile hafiften akıllanmaya başladılar, bunun gibiler şeytanın yeryüzündeki hali benim için. Keşke yazdıklarınızı anlayabilecek bir zekaya sahip olsa.
 
Şu an bu videoyu izliyordum ve cidden insanların hâline çok üzüldüm sonra aklıma o belirli kesim geldi "of abi Starbucks içemiyorum" "yeni telefon alamıyorum" dertmi bu her gün insanlar açlıktan ölüyor İngiltere Amerika gibi şeytan devletler bu insanları sömürüyor ama onlar yine de gülüyor elindekilerinin kıymetlerini biliyorlar. Polisler normalmiş gibi rüşvet alıyor evsizler yağmur suyuyla duş alıyor. Memnun olmayan varsa Burundi gibi ülkelere gidebilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam fakirliğin iki derecesi vardır birisi yokluk içinde fakirliktir diğeri ise yokluk için de zenginlerin şahşahlı hayatlarını izlerken ölüp gitmektir sen karar ver.
 
Aslında şu cevaptan sonra konuya mesaj yazmayı gereksiz buluyorum.
Bence siz de kendinizi yormayın daha fazla.
 
Hep kötüsünü hak ettiğimizi düşünüyorsun, daha iyi olmak yerine, hep fakir ülkelere bakıp insanların şükretmesini istiyorsun. Ülkemizi düşündüğünü hiç sanmıyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl lüks değil? Afrikalılar gibi git kendi kahveni kendin topla.
Alıyorum uçak biletini, her şeye hazır alışmışsınız.

Bundan sonra su da satılmayacak marketlerde.
Yağmur yağıyor ya, neyinize yetmiyor? Lükse alışmışsınız valla.
Bizim ülkemizde 3 öğün yemek yiyebilmek bile lüks. ama olması gereken bu değil.
 
Siyasi amaç güderek açılmış bir konu. Arkadaşımız bize kısaca çıkar telefonu göster demeye çalışıyor. Bu videoyu ben de izledim ve dedim ki umarım sonumuz böyle olmaz. Ama olacak. Bu arkadaş gibi insanlar olduğu sürece olacak.

Sen kahin misin dememek elde değil. Ülkemizdeki en büyük sorun da bu hemen ötekileştirip sen şucusun bucusun şunu destekliyorsun bunu neden kınamadın gibi triplere giriyoruz. Ya arkadaş vicdani bir şey demiş olamaz mı?
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı