İnsanlar nasıl ev, araba alıyor?

Zamanında İstanbul'da o zamanlarda "Varoş" şimdilerde zengin semti olan bazı yerlerde, yine zamanında 10.000 liraya satılan arazilere, milyonluk rezidanslar yaptılar.

Bu millet aslında fakir değil, 2006-2010 arası ekonomik olarak gayette iyi durumda idik. İnşaatlar her yerde, çatır çatır büyüyordu Türkiye. Geleceği planlamadan, inşaata yatırım yapıyordu para sahipleri, elbette rank dağıtıyordu.

Şimdinin zenginleri, bir şekilde o zamanlardan rant parası yiyen adamların çocukları.
 
Öğretmen maaşı : 6 bin TL
Bmw otomobil : 300 bin TL

Doktor maaşı : 15 bin TL
Porsche otomobil : 1,2 milyon TL

Memur maaşı : 5 bin TL
3+1 Dublex villa : 400 bin TL

Yemeden içmeden bile kaç ayda biriktirilebileceğini bu paraların hesaplayın.

Peki faiz oranlarından haberdar mısınız ?
Alanında az çok bilgili olan çoğu öğretmen standart maaşının üstünde alabiliyor. Öğretmenlerin özel ders olanaklarıyla beraber standart maaşlarına ek olarak 8k-25k arası ek maaş olanakları var.
 
Miras kalmış olabilir, kredi çekip almış olabilir, bir kaç işte çalışıyor olabilir, yakınının veya arkadaşlarının yardımı dokunmuş olabilir, uzun süre/kısa süre biriktirip almış olabilir, bir sürü etken var ve eğer geleceğin için iyi çalışırsan bunları almanın çok zor bir şey olmadığını görürsün.
 
1608852210728.png
Para.
 
Konuştuğum bir akrabar var mimar, bana demişti ki "evet kocamla beraber ayda totalde 30K kazanıyoruz ama bu parayı çalışmaktan harcayamıyorduk bile. Hayat altımıza aldığımız araba ve kaldığımız evden mi ibaret sanki. Çalışmakla geçiyordu tüm günlerim yaşadığım bir hayatım yoktu."
:)
 
Bir bakmışsınız öğretmenin BMW'si var, memurun villası var, doktorun Porsche'si var faiz oranları almış başını gidiyor. İnsanlar bunları nasıl alabiliyor akıl sır erdiremiyorum doğrusu.
Düzgün bir evi olanın ya arabası olmuyor ya da kötü bir arabaya biniyor, düzgün bir arabası olanın ise oturduğu ev berbat oluyor, ya kiracı oluyor, ya da toki'de oturuyor. Bizim buradaki mahallelerde çoğu kişi gecekonduda oturup belediye erzaklarıyla besleniyor (karbonhidrat bar yapıyorlar), toki'deki şanslı kesim de araba için yatırım yapıyor, yemiyor içmiyor. Kısacası taktik işi.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı