İnsanlar neden Apple'ı tercih ediyor?

Sana bir şey diyeyim mi? O iPhone kullananlara neden kullandığını sor, çoğu "Bir kere iPhone abi, boru değil." cevabını verecektir.

Ben 60k bütçem olsa S24 Ultra alırım. Pek iPhone seven biri değilim. Ailem de Samsung kullandığı için Android ekosistemine daha yatkınım. Bir de köşeli tasarım daha hoşuma gidiyor. Ancak insanlar sırf hava atmak için 60Hz telefon kullanıyor. Bütçen varsa Pro model al bari bir işe yarasın. 120 Hz ekranı olsun.

Şu an olmamasi ilk bulani degistir mi?
Evet. O zaman sizin dediğinize göre ilk akıllı telefon Steve Jobs'un geliştirdiği iPhone'ydi. Samsung çalmış iPhone'den.

Hocam zaten ne gerek var ki değdirmeye? Eski IPhone'larda bu yok (iOS 17 öncesi) ve adamlar bunu övünecektir. Bence biraz gereksiz bir özellik.
AirDrop'u kolaylaştıran bir özellik.

Evet, hocam. Bir de ben Apple'da şunu sevmemiştim; eski IPhone'lara (iPhone 13 hakkında konuşacağım zaten 3 jenerasyon eski sadece) yapay Zeka'yı getirmediler. Eğer Android olsaydı Custom ROM vb. ile yapılırdı zaten.

Apple'ın en büyük eksisi o zaten. Mesela Samsung'un yıllar önce sunduğu özellikleri Apple yeni telefonlarında, o şey sanki yeni bir şeymiş gibi sunabiliyor.

Evet. O zaman sizin dediğinize göre ilk akıllı telefon steve Jobs'un geliştirdiği iPhone'ydi. Samsung çalmış IPhone'den.

Evet kolaylaştırıyor ama tıklamak ile değdirmekte gecikme yine aynı geliyor bana (algılama gecikmesi) (denedim) ve bence de namedrop mantıklı o değdirme ile özellikle öbür kişiye hızlıca paylaşmak için.

Apple'ın en büyük eksisi o zaten. Mesela Samsung'un yıllar önce sunduğu özellikleri Apple yeni telefonlarında, o şey sanki yeni bir şeymiş gibi sunabiliyor.

iPhone 11'i ekran kanadında yeniyor, fotoğraf kanadında berabere diyebilirim, güncelleme kanadında daha güncel. Ama arkadaşım bana fotoğraf çekeceğim zaman seninki kötü çekiyor benimkiyle çek demesine üzülmedim desem yalan olur. Halbuki 11 ile A35 lensleri çok yakın.

Evet. O zaman sizin dediğinize göre ilk akıllı telefon Steve Jobs'un geliştirdiği iPhone'ydi. Samsung çalmış IPhone'den.

Hocam ayni şey mi?

iPhone 11'i ekran kanadında yeniyor, fotoğraf kanadında berabere diyebilirim, güncelleme kanadında daha güncel. Ama arkadaşım bana fotoğraf çekeceğim zaman seninki kötü çekiyor benimkiyle çek demesine üzülmedim desem yalan olur. Halbuki 11 ile A35 lensleri çok yakın.

Iste bu popüler kultur ile alakali yada bilgisizlik ile.

iPhone'den önce o kadar da "akıllı" bir telefon yoktu. Dediğiniz telefonlar Java olan telefonlar değil mi?
Gidip lütfen Symbian telefonları Windows mobile cihazları araştırın ve o kullandıkları minicik MIPS işlemcilerin ne kadar verimli olduğunu görün. Şimdi GHz manyağı telefonlar yetmezken o dönem geliştiriciler 600 MHz işlemcileri ile muazzam işler yapıyorlardı. Bu arada Symbian günümüzde bile seveni olan bir platformdur.

Gidip lütfen Symbian telefonları Windows mobile cihazları araştırın ve o kullandıkları minicik MIPS işlemcilerin ne kadar verimli olduğunu görün. Şimdi GHz manyağı telefonlar yetmezken o dönem geliştiriciler 600 MHz işlemcileri ile muazzam işler yapıyorlardı. Bu arada Symbian günümüzde bile seveni olan bir platformdur.
Tamam fakat diyorum, o kadar "akıllı" değillerdi diye. 2008'den sonra çıkan akıllı telefonlarda Symbian işletim sistemine benzemiyorlardı bile. iOS gibi daha modern ve Symbian'dan daha akıllı özellikler ile çıkış yapmışlardı. Windows mobile telefonları biliyorum. Demek istediğim bu değildi. Tam bir devrim değillerdi. Steve Jobs'un tanıtımında insanlar karşılarında baştan tasarlanmış bir telefon vardı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı