İnsanlar neden böyle?

Daha fazla  
Her şeyin sonsuza dek sürmediği ve ölüm diye bir gerçeğin olduğu bu dünyada yaşamanın anlamı nedir ki? Düşünsenize bu zamana kadar milyarlarca insan yaşadı ve milyarlarca insan öldü. Gerek insanlar birbirini katletti, gerek insanlar birbirinin hakkına girdi. Kötü insanlar geldi ve geçti. İyi insanlar geldi ve geçti. Fakirler geldi, zenginler geldi fakat hiçbirine kalmadı bu dünya. O zaman sorarım size her şeyin sonunun olduğu bu dünyada nedir bu çabamız? Nedir bu doyumsuzluğumuz? Düşünün ben bu metni yazarken bile birbirinin kalbini kıran, birbirini öldüren veyahut vadesi dolupta ölen binlerce insan oldu... Ne için bu kadar az gınlık? Anlayamıyorum...

Bunu bazı cümleler ile açıklayabilirim.
"Okuyup adam ol ve sonra para bul
Girip de bir işe çalışıp bi' eve, araca, irice memeli, ip ince bi' belli Pilice sahiplik edince evlen, üre ve evinin girişe kilim at
Minicik bi' piçe yetiştir prima netice finish'e yaklaş, aşırı klişe..."

Dünyada bulunduğumuz zaman en azından bizim için kısa değil. Her şeyin bir sonu var diyerek boş gelip, boş gidecek halimiz yok. Hayatı iyi değerlendirmek gerekli. Eh, hayatı iyi değerlendirmek içinde ne gerek biliyorsunuz. Yani dünyada ki çabamız o gerekli şeyi kazanmak.

Her şeyin sonsuza dek sürmediği ve ölüm diye bir gerçeğin olduğu bu dünyada yaşamanın anlamı nedir ki? Düşünsenize bu zamana kadar milyarlarca insan yaşadı ve milyarlarca insan öldü. Gerek insanlar birbirini katletti, gerek insanlar birbirinin hakkına girdi. Kötü insanlar geldi ve geçti. İyi insanlar geldi ve geçti. Fakirler geldi, zenginler geldi fakat hiçbirine kalmadı bu dünya. O zaman sorarım size her şeyin sonunun olduğu bu dünyada nedir bu çabamız? Nedir bu doyumsuzluğumuz? Düşünün ben bu metni yazarken bile birbirinin kalbini kıran, birbirini öldüren veyahut vadesi dolupta ölen binlerce insan oldu... Ne için bu kadar az gınlık? Anlayamıyorum...
Hocam bunu ailenize anlatmaya çalıştınız sanırım, bende zamanında çok çalıştım anlamazlar nedeni bana göre bu geçici dünyaya fazla odaklanmaları gerçeklikten kendimizi fazla soyutlarsak bu dünyada takılı kalırız bu da en azından şunu alayım bunu alayım çocuk yapayım başarılı olsun gururlanayım falana kadar sürer gider. Neyden zevk aldığınıza bağlı hayat bana göre nasıl zevk alıyorsan öyle yaşa illa herkes çok başarılı olacak diye bir şey yok hayat gelip geçici, fakat fazla odaklananlar ki ben dünyayı resmen bir roleplay sunucusu olarak görüyorum hah işte bu sunucuya fazla odaklananlar bazı şeylerin farkına varamazlar.

İçgüdüsel bir şey bu. Doğamız böyle. İnsan dediğimiz varlık doyumsuz, ölümü bilse dahi buna karşı gelmek için elinden geleni yapar. Çocuk yapmak bunun en ilkel sebebi bana göre. İnsanın geleceğe bıraktı en çaresizce şey.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı