İnsanlar neden ders çalışmıyor?

raskol

Centipat
Daha fazla  
Bazı gençler sanayi, berber vs. gibi yerlerde çalışıyor ve bunun zor olduğunu söylüyorlar, haklılar da sanırım. Sorun şu neden ders çalışmıyorlar? Örneğin ortaöğretim KPSS nispeten kolay ona çalışıp memur olmak yerine neden ağır işler yapıyorlar? Sizce sebebi nedir? Kapasiteleri mi yetmiyor yoksa çalışma istekleri mi yok? Memur maaşı mı az geliyor, kendilerine güvenmiyorlar mı, veya başka sebepler mi var?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazı gençler sanayi, berber vs. gibi yerlerde çalışıyor ve bunun zor olduğunu söylüyorlar, haklılar da sanırım. Sorun şu neden ders çalışmıyorlar? Örneğin ortaöğretim KPSS nispeten kolay ona çalışıp memur olmak yerine neden ağır işler yapıyorlar? Sizce sebebi nedir? Kapasiteleri mi yetmiyor yoksa çalışma istekleri mi yok? Memur maaşı mı az geliyor, kendilerine güvenmiyorlar mı, veya başka sebepler mi var?

Birçoğu ailesi tarafından finanse edilemediğinden dolayı sıcak paraya ihtiyaç duyuyor. Bu parayı hobileri ve ihtiyaçları için kullanıyorlar. Ayrıca ümitsizlik var. Yani sınav sonucu iyi olsa bile memur olamayacağını düşünen birçok kişi var. Son hususta sosyal medya ile beraber odak süremiz çok kısaldı. Bir insanın oturup saatler ders çalışması bu şartlarda çok zor. Daha değinmediğim bir çok sebep var ama işte amalar amalar.

Çoğu kişi bende dahil ders çalışmayı sevmez ,zorlasada yapamaz yapmak istemez.Memur maaşı 35 bin tl olması lazım. Bir genç memurluğa çalışacağına o zamanı sanayiye girip meslek öğrenmekle geçirir ve 5 6 yıl sonra 24 25 yaşlarında kendi dükkanını açacak seviyede olur. Ama memurlarda böyle bir durum yok yükselebilir lakin torpili varsa onun dışında zam gelmesini bekler durur. Ben kendi alanımdan örnek vereyim geçen ağustos ayında sanayide 1 makineli bir yerde staj yaptım. İş yerinin sahibi mekana gelen kişilerle konuşurken duyduğuma göre son 3 ayda 700 bin tl lik iş yapmış. Üstelik 1 makina ile bu kişi 7 24 saat çalışmıyor kafasına göre çalışıyor yeri geliyor erken kapatıyor yeri geliyor geceleri çalışıyor. Şimdi sen diyorsunki bu işi yapmak mantıksız öyle mi?

Ders çalışmak demek iyi bir işin olacağı anlamına gelmiyor. Herkesin çalışabilecek ortamı veya aile eğitimi olmayabilir. Yetiştirilme çok önemli. Rahat çalışmak para kazanmak için ders çalışılmaz. Bu mantıkla çalışırsan istersen 4 üniversite bitir o çalışmayanlardan kötü olur durumun günün sonunda.

Çok okumuş bir halt etmiş siyasilerin, berberler kadar bu topluma bir faydası var mı sence? 600 kadar milletvekili var. Toplum adına verdikleri karar veya bir halt yok. Çoğu parti lideri ne derse onu yapıyor. Kişiliği yok adamların. Onların yerine çöp adam koy aynı şeyi yapar. Ama berber değersiz bu milletvekilleri değerli oluyor işte...

Okuyunca ne oluyor tam olarak? Okuyup bir tane oturuma katilmayan milletvekili olacagima, KPSS'ye girip tum gum kahve cay muhabbeti yapacagima berber olurum terzi olurum ayakkabici olurum. Senin o sanayi, berber diye kucumsedigin adamlara Avrupa'da zanaatkar diyorlar. Adamlarin isi her yerde gecerli, bugün al bir berberi, terziyi, ayakkabiciyi dunyanin hiçbir yerinde issiz kalmaz. Naylon memuru koy bakalim Avrupa'ya ne yapiyor gorelim. 17 yasindan beri baba meslegi camcilik pimapencilik yapiyorum, okuyan, KPSS giren adamin maasini 5'e katlarim. Kimsenin agzina bakmam, patrona maas icin yalvarmam, millet bana abi gelmen lazim diye yalvarir. Bu isler boyledir. Genc arkadaslara tavsiyem Berber olun, tesisatci olun kombici olun. On lisans kovalayin, gidip 5-6 sene universitede hayatinizi heba etmeyin

Okuyunca ne oluyor tam olarak? Okuyup bir tane oturuma katilmayan milletvekili olacagima, KPSS'ye girip tum gum kahve cay muhabbeti yapacagima berber olurum terzi olurum ayakkabici olurum. Senin o sanayi, berber diye kucumsedigin adamlara Avrupa'da zanaatkar diyorlar. Adamlarin isi her yerde gecerli, bugün al bir berberi, terziyi, ayakkabiciyi dunyanin hiçbir yerinde issiz kalmaz. Naylon memuru koy bakalim Avrupa'ya ne yapiyor gorelim. 17 yasindan beri baba meslegi camcilik pimapencilik yapiyorum, okuyan, KPSS giren adamin maasini 5'e katlarim. Kimsenin agzina bakmam, patrona maas icin yalvarmam, millet bana abi gelmen lazim diye yalvarir. Bu isler boyledir. Genc arkadaslara tavsiyem Berber olun, tesisatci olun kombici olun. On lisans kovalayin, gidip 5-6 sene universitede hayatinizi heba etmeyin
Hocam benim babam da tüccar zaten küçümsemiyorum, merak ettim neden böyle zor işlerde çalıştıklarını. Dersen ki babana neden sormadın dedi ki başka şansınımız yoktu ben de bu yüzden konuyu açtım diğerlerinin de mi başka şansı mı yoktu yoksa kendi tercihleri miydi? Bunu merak ettim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı