Fosil kayıtlarına, DNA ve Genom tespitlerine dayanıyor, kimse kafasından element uydurmuyor. Fosil, DNA ve Gen haritası çıkarılmamış olsaydı evrim basit bir teoriden ibaret olurdu. Homo Sapiens dediğimiz tür yaklaşık 300 bin yıldır var, Şempanze ve Sapiens'in ortak atası da bir maymun türüydü o da yanılmıyorsam yaklaşık 2 milyon yıl önce dünya üzerindeydi. Hatırladığım kadarıyla şimdiye kadar tespit edilmiş 20'den fazla Homo türü var ve bunlar tamamen Sapiens ile benzerlik açısından çok farklı türler.İnsanoğlunun varoluşu hakkında ki teorilerin hangisi deney, gözlemleme yahut kanıta dayanıyor?
Evrim teorisini MEB kitaplarından öğrenirseniz bu düşünceye sahip olabilirsiniz. Evrim teorisi inanılıp, inanılmayacak bir şey değil ki. Günümüzde biyolojinin her alanında kullanılıyor. Kullandığınız ilaçlar en güzel örnek.Popüler sebepler dışında gerçekten kendisi mantıklı bulmadığı için de reddedebilir bir insan. Herkesin kendi fikri sonuçta, kabul etmek zorunlu değil. Belki daha doğru bir fikire sahip olunabilir.
Evrimi mi reddederler yoksa yaratılışa mı inanırlar? Eğer reddediyorlarsa bu konu hakkında bilgileri olmadığı gösterir. Neden mi? Çünkü evrim bir teoridir, gerçek olduğu varsayılan bir şey yani. Koşulsuz olarak yaratılışa inanmak da sağlıklı değildir. Çünkü insanı insan yapan şey, şüphe etmektir. Şüphe etmeden yaşayan insanın da ''maymun''dan farkı var mıdır bilemem.Bilim hakkında en ufak bir bilgisi olmayan insanlar neden evrimi reddederler?
Hayır. Ben genel olarak okul kitaplarındaki gerek Tarih olsun gerek başka ders olsun hiç öğretici bulmadım. Evrim teorisi kanıtlanmış olsun olmasın yarın bir gün az veya çok bir kısmı değişebilir bunun garantisi yok. Biyolojinin her alanında da kullanılmıyor ve kullandığım ilaçların da örnek olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda aşırı olmamakla beraber araştırmalarım var ve bilgisiz değilim. Günümüz standart ilaçları pek çok bitki özü ve kimyasal içeriyor evrimle alakası yok.Evrim teorisini MEB kitaplarından öğrenirseniz bu düşünceye sahip olabilirsiniz. Evrim teorisi inanılıp, inanılmayacak bir şey değil ki. Günümüzde biyolojinin her alanında kullanılıyor. Kullandığınız ilaçlar en güzel örnek.
Aynen öyle. Yarın bir gün belki ben şüphemden dolayı teoriyle ilgili bir kısım şeylerin değişmesini sağlayacağım? O yüzden ben sadece evrimi değil pek çok şeyi direk kabullenmiyorum.Koşulsuz olarak yaratılışa inanmak da sağlıklı değildir. Çünkü insanı insan yapan şey, şüphe etmektir.
Şu evrende tek merak ettiğim şey “bilinç” nasıl oluştu?
Size katılmıyorumİnançlarına aykırı düştüğü için. Yer çekimini reddedeni göremezsiniz ama konu inanç olunca işler değişiyor.