İnsanlar neden GTX 1050 Ti satın alıyor?

Açılın, GTX 1050 Ti sahibi geldi. Sözleri meclisten dışarı sayıyorum, cahil falan yakışmıyor. :D

GPU aldığım dönemde piyasada hiçbir RX kartı yoktu. Olanlar da fahiş fiyattan satılıyordu. GTX 1050 Ti'yi bile standart fiyatların üstünde almıştım, yapacak bir şey yoktu. Ayda yılda bir oyun oynayan, çıkan her oyunu oynama gibi derdi olmayan ve grafik takıntısı olmayan benim gibi ''dedeleri'' çok güzel idare edebilecek bir kart.

Fazlasında gözümüz yok, kafi.
Çıktığı dönemde en kral o karttı zaten. Şimdi 0 olarak alan cahildir demek istedim. Yoksa ben de GTX 1050 kullanıyorum :)

Hocam bu kart bir efsane oldu diyebilirim. F/P olarak güzel bir karttı. Yaklaşık olarak belki 18 ay olmuştur. Buraya üye falan değildim. Emektar GTX 760 arızalandı. Gerçi ben genelde Xbox One ile takılıyorum. Çocuklar PC'de oyun oynamak istyordu. Bende fazla para vermek istemiyordum. Çıktım ekran kartı aramaya tabii aklımda 1050 Ti var. Birkaç yer gezdim. En uygun ikinci el 900 TL'ye buldum. 970 falan bulamadım. İnternet üzerinden almak istemedim. Bir yerde bir kart gördüm. RX 470 4 GB Nitro sordum nasıl bir kart diye 1 yıl daha garantisi vardı. 650 TL'ye anlaştık aldım. Adama sordum 1050 Ti kadar performans verir mi diye? Adam da bana dalga mı geçiyorsunuz daha güçlü dedi. Telefonu çıkarıp baktım. Doğru söylüyor. Şanslıydım bir kere hata verdi.

Son düzenleme:
Sanırım çok ağır reklamı dönmüştü bu kartın. Türk milleti o kadar benimsemiş ki komşuma RX 590 aldım diyince neden GTX 1050 Ti almadın gibi bir soruyla karşılaştım ve mal damgası yedim.

1050 Ti hakkında zamanında araştırmış birisi olarak en önemli sebebinin yanlış yönlendirme ve düşünce olduğunu söyleyebilirim.

1. Sonundaki Ti çoğu kişinin kartı çok güçlü bir şey sanmasına neden oldu çünkü piyasada o yıllarda satılan "Ti"lı diğer kart 1080 Ti'dı.

2. Arada yalnızca 100 TL fark olmasına rağmen "1060 3GB alınmaz abi, 3 GB VRAM neye yetecek?" denilerek çoğu kişi 1050 Ti'a yönlendirildi.

3. GTA V performansı o sıralar Türkiye için en önemli veriydi. 1050 Ti "GETABEŞ"i kaldırdığı için bol bol satıldı.

4. Bitcoin madenciliği birden patladığı için AMD kartlar piyasada kalmamıştı, çoğu kişi de stokların gelip, fiyatlar düşene kadar mecburen bekleyemeyip bu kartı aldı diğerlerinin yönlendirmesiyle.

Özet: Kardeşi 1050 2GB ve abisi 1060 3GB'a kıyasla inanılmaz sayılarda satılmasının sebebi 4GB ve Ti illüzyonu oldu. RX 470/570'i ise madenciler topladı.

Bunlar 2-3 sene öncesi içindi. 1050 Ti ne sıfırda ne de ikinci elde fiyatını haketmedi/haketmiyor. Şu anda ikinci el piyasasında fahiş fiyata satanların sebebi bu hırs olmalı. Kullanıp memnun olanlar alınmasın dediklerime çünkü benim de yolum bu karttan geçti. 😄

Son düzenleme:
Zamanında her oyun açıyordu "getabeş" oynatıyordu. Fiyatı uygundu (pek olmasa aynı fiyata 2.el 970 980 bulunabiliyordu). En sonda şu mining olayı patlak verdi AMD ekran kartları hem ucuz hem de performanslı diye mining yapan arkadaşlar çöktü hepsine.

Arkadaşlar, RX 570 ile aynı fiyat değerinde olan ama RX 570'den iki kat düşük FPS değerlerine sahip olan bu ekran kartı neden bu kadar çok satılıyor? Daha demin şu videoyu izledim ve çok şaşırdım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şöyle baba ne derse olur küçük yaş için. Babayı arkadaşı olan bilgisayarcı kazıklayıp bu kartı satıyor. Büyük yaştakilerde para çok olunca araştırma yapmadan alınıyor. Fanboy arkadaşlarda bu duruma dahil oluyorlar kısacası toplu bilgisizlik ve güvensizlik var. Bizim evde beni dinlemeyip teknolojiden çok kayıp yaşadılar artık elektrikli ne alsalar bana soruyorlar ama o kadar bilgili değilim:)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı