İnsanlar neden korsan kullanıyor?

Korsan oyunlar özellikle fakir ülkelerde oldukça yaygındır. Eskiden, bugün olduğu gibi yasal ve ucuz oyunlar yoktu. Genelde CD ile satılan oyunların kopyaları, yine CD ile elden ele dolaşıyordu.
Günümüzde oyun şirketleri, korsan kültürünü silmek için yeterli servislere ve fiyatlara sahip. Ancak ülkeler arasında bu gelir uçurumu olduğu sürece birileri korsan kullanmak zorunda.
Bu noktada birisi çıkıp: "Abi oyun zevk meselesi, parası olmayan adam oyun oynamak zorunda değil" derse kürekle döverim. 😁
Oyun oynamak, yeni dijital serüvenler keşfetmek herkesin hakkı olmalıdır.
Parası olan ancak oynadığı oyunu desteklemeyenleri de kürekle dövmek isterdim tabi.

BMW araba alamıyorum fakat alamadığım için gidip çalmıyorum da.
Çünkü çalarsan bunun peşine düşerler ve seni 1 gün içerisinde yakalarlar bunu biliyorsun. Verdiğin örnek oyun piyasasındaki korsan yasaları ve cezaları ile uzaktan yakından alakalı değil. Günümüzde araba çalanların %90 ı yakalanıp ceza alıyor. Ancak kaç korsan oyun oynayan kişi cezalandırılıyor? Neredeyse %0,bilmem kaç.

Demek istediğim gidin korsan alın oynayın demek değil. Türkiye'nin ekonomisi yüzünden, paramızın hiç bir değerinin kalmaması yüzünden maalesef Türkiye' de oyun almak artık bir lüks. Şimdi buradan siyasete bağlanmasın konu ama (Diğer devletlere kafa tutup, dediğim dedik çaldığım düdük tavrında konuşmaya devam edersek, ve bu kafa tutmaların arkasından millet olarak da "Vaaayy reis nasıl posta koydu ama, herkes akıllı olsun biz Türküz!" diye cahil cahil klavye delikanlılığı yapmaya devam edersek, her zamdan, her vergi artışından sonra sesimizi çıkarmayarak başımızı çevirip görmezden gelirsek) euro 2 seneye 15TL olur kimse de orjinal oyun alamaz.

Bu tıpkı bir ülkedeki işsizlik sayısının artmasına benziyor. Bir ülkede işsiz insan sayısı arttıkça, başta hırsızlık olmak üzere diğer suçlarda da artış olur.

Bu arada korsan oyunu destekleyen biri değilim. Sadece Steam hesabımda 500 küsür oyunum var. WoW Diablo vs gibi kutulu aldığım oyunları saymıyorum.

Sen virüs görmemişsin. Virüsleri casus Trojan'lardan ibaret sanan ibaret sanan birisi daha. Sabit diskini veya anakartını yakan bir virüse denk geldiğinde at bakalım formatını. Öyle aman aman bir şey sanma o virüsleri. Şurada bir çocuğun yazdığı 2 satır virüsle bile yanar senin sabit diskin.
sabit disk yanması az olmuş pc'in havaya uçar filan derseniz daha caydırıcı olur hocam😂 korsan kullanan çok sonuçta.. korkutmak lazım biraz 😂

@Tokiler Windows Defender neredeyse tüm korsan yazılımlara False-Positive gösterir, çünkü Windows Defender'ın mantığı geçersiz bir imza kullanan programı otomatik olarak virüs algılamasıdır. Anakartı bozan virüsler falan beni iyi güldürdü ayrıca, bilgisayarına virüs atacak olurlarsa C dizinine BitcoinMiner virüsü atarlar en fazla.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı