İnsanlar neden korsan kullanıyor?

Korsan oyun, fiziksel hırsızlıktan farklı olarak hırsızlık değildir, çünkü o oyunu alamayacak adam asla alamayacak, üreticide bir şey kaybetmeyecek, ne kadar korsan indirilirse indirilsin AAA oyunlar her zaman deli gibi satacakta. Korsan oyunlar hatta üreticiye yararı olduğu bile oluyor, satışı kaldırılan oyunların korsan olarak indirilebilmesi işe yarayan bir şey.
Korsancı biri olarak kendini avutma yöntemin mi bu?

Evet bir Mercedes çalmak ile korsan oynamak aynı olay değil. Oyunu satın almayıp korsan oynasan üretici hiçbir şey kazanmıyor ya da kaybetmiyor. Ama biçilen fiyatı versen şirket daha fazla kazanacak. Kazanan şirket diğer oyunlar için ekstra bütçe çıkaracak ya da çalışanların maaşına zam yapabilecek, ikramiye verebilecek.

Ama bunu sen anlayamazsın çünkü hayatında emek verdiğin hiçbir şey yok. Bu sebeple hırsızlık nedir en iyi siz bilirsiniz. :)

Bu olayın, mağazadan kutulu oyun çalmakla ne farkı var acaba? Korsan oyunlarda gayet güzel virüsler var. En tanınmış gruptan virüs yediğimi yazdım. Virüs yediğim oyunda hiçbir AV'nin uyarı vermediğini söyleyeyim.
Araştırmadan indirirsen olacağı budur, her zaman Official sitesinden indireceksin, 8 yıldır torrent kullanıyorum, gidip CD'cilerden bile oyun aldım ona rağmen tek bir tane virüs yemedim. Mağazadan kutulu oyun çalmakla farkı, birisinde çalıdğında hala orada duruyor.

Araştırmadan indirirsen olacağı budur, her zaman Official sitesinden indireceksin, 8 yıldır torrent kullanıyorum, gidip CD'cilerden bile oyun aldım ona rağmen tek bir tane virüs yemedim. Mağazadan kutulu oyun çalmakla farkı, birisinde çalıdğında hala orada duruyor.
Pek inanasım gelmiyor ama neyse...

İnsanların maddi durumlarından ötürü en büyük eğlencesi sosyal medya ve oyunlar olmuşken hepsinin oyuna para vermesini bekleyemezsin. 5-10 tane oyun parasına zar zor bilgisayar alıyor çoğu kişi.

Bilgisayarına ikinci bir RAM eklemek için 2-3 ay para biriktiren çocuk cebindeki tüm parayı sadece güzel vakit geçirmek istediği oyuna mı döksün? Maddi durumu el vermiyorsa korsan oynayabilir. Oyun firması yargılayabilir ama sana bir zararı yoksa neden yargılıyorsun insanları?

Dd6QXI8VMAAIs-L.jpg

Technopat Haberler

Geri
Yukarı