İnsanlar neden korsan oyun indirir?

Maalesef dostum işte sana sormuyoruz ne yapacağımız ve çatır çatır senin sözde 200-300 lira bayıldığın oyunları beleşten çoğunu çıktığı ilk günlerde deneyimliyoruz. Ancak senin mantığında insanlarda olmasa oyunda yapılmazdı doğru. Sen sorgusuz almaya devam et bizde bedava oynamaya devam edelim rahatlıkla. Yüzümüzün kızarıp kızarmayacağına biz karar veririz. Asıl "enayi" kim acaba sen yorumla. Gerçi bu senin umrunda değildi sanırım o zaman gerek yok.
Bari yaptığınız hatalı şeyi uyanıklık, akıllılık olarak yüceltip, bir hizmetin karşılığını ödeyip kullanan insanlara laf atmayın :D Korsan kullanıp da bunun özünde yanlış olduğunu düşünmüyorsanız, bütçe sıkıntısı, veya "önce deneyeyim sonra satın alırım" gibi nedenlerle değil "abi ben keriz miyim bedavası var para vereceğim" diye korsan kullanıyorsanız, çok tehlikeli bir düşünce şekline sahipsiniz demektir. Bugün bedavası olan ürüne para vermeyi kerizlik görüp bunu savunan, yarın başkasını dolandırmayı, ikinci el bir şey satarken insanları kazıklamayı da savunur. Siz kesin piyasa fiyatının/ederinin üstüne bir ürün satarken de "alıcı araştırsaymış, ben satarım işime bakarım" diyorsunuzdur.
 
Korsan yasa dışıdır ve etik değildir. Bu bir gerçek.

Benim anlamadığım şey başka. Korsan oynuyorsun tamam, bitti. Sessiz sakin kendi halinde takıl. Yok param yok, şu yok bu yok. Bunların hiçbiri bahane değil ama bunları söylemen, anlatman şart da değil. Senin tercihin buysa indir kullan.

Korsan içerikler virüslü değildir, virüslü olma olasılığı daha yüksektir. O içeriği upload eden virüs ekleyebilir. Bu sebeple indirdiğiniz yer ve paylaşan kişi çok önemli.

Korsan kullanıcıları şunun da farkına varmalı. Bir oyunun ücretini vermiyorsan hiçbir yerde destek alma hakkın yok. Yapımcı firmada veya herhangi bir platformda, hiç fark etmez. Korsan kullanıcı bir sorun yaşadığında bu onun sorumluluğundadır.

Ayrıca ''Korsana destek yok!'' cümlesi artık robot gibi söylenmeye başlandığından rahatsız ediyor. Evet destek yok ama artık bu cümle rahatsız ediyor. Bir de beğeni kasmak için bunu yazanlar var, deli ederler.

Korsan karşıtı kişiler, zamanınızı daha verimli kullanın. Birisi korsan kullanıyorsa onun suçu, problemi veya günahı. Her neyse işte, sizi etkilemiyor. Sizlerin tartıştığı kadar yapımcı firmalar bu kadar tartışmıyordur eminim.
 
Oyun fiyatları az değil DS2 alacam 6 yıllık oyunlar 10 TL falan olur, 20 TL olmuş bütçe yetmediğinden korsan oynadım.(Oyunu alacağım ama 2 ay sonra falan.)
Oyun fiyatları az değil DS2 alacam 6 yıllık oyunlar 10 TL falan olur, 20 TL olmuş bütçe yetmediğinden korsan oynadım.(Oyunu alacağım ama 2 ay sonra falan.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı