İnsanlar

Doğanın döngüsüne saygısızlık, karşısındakine kural koyan ve kendisini üstün gören, hayvanları küçümseyen bireylerdir.
Üretim karşısında elbet bozulma mümkündür. Düzeni sağlamak için kural koyuyoruz. Düzen olmazsa yaşam olmaz.
Bu konuyu açmamı sebebi neden aptal olduğumuz.
Dışarıya çıktım, kimse kurallara uymuyor.
Restoran özellikle. Gittiğim yerde neredeyse hiçbir önlem yok. Bazen sağlık bakanına acıyorum. Adamın yapacak bir şeyi yok, insanlara bir şey olmasın diye ülkeyi kapatıyor ancak esnaf batmasın diye geri açıyorlar. Ancak böyle insanlar yüzünden esnaflar parasız kalıyor.
Benim şu an gördüklerim uyuyor. Herkeste maske var. Ben herkes uyuyor diye genelleme yapmam doğru mu?
İkincisi; bugün gördüğüm 2 kız (biri çalışan), resmen kediyi kovuyor ayağının altından. Kışkırtıp yemek vermiyorlar. Kedi kalmış aç, susuz.
Yani niye böyleyiz? Neden hep bizden küçük hayvanlara eziyet ediyoruz cahilce ve insansızca?
Neden aramızda hep bir aptal olmak zorunda? Neden şu anki Türk kızları böyle
Yine başka bir genelleme. Bunu biz değil onlar yapıyor. Hayvanlara destek en üst seviyelerde belki bugünlerde. Bundan 100 yıl önce hayvanlar ne kadar önemseniyordu?
Neden aramızda hep bir aptal olmak zorunda? Neden şu anki Türk kızları böyle ego ile davranmak zorunda?
Hayvanı da geçtim, eziyeti de.
Neden bizimle aynı türden olan canlı, aynı türdekini küçük görüp kural koyuyor, "büyük" olana uymak için?
Kuralsız yaşam kaos doğurur. Kötüyü dizginlemek için kural koyuyoruz.
Muhteşem örnek"Türk kızları ".
Artık önüme birisinin başına bir şey geldiğinde yardım etmeyecek duruma geldim, artık insanlara yardım edesim gelmiyor.
İnsanları artık sevmiyorum ama ben de bir insanım.

Sevdiğim müzisyenin bir sözü vardır.
"İnsan olmaktan utanç duyuyorum, insanlar aptaldır."

Biraz anlamsız olabilir ancak cidden bu durumdan sıkıldım, felsefe yapmama rağmen kimsenin göremeyeceği bir konu olsa da sizin de düşüncelerinizi dinlemek isterim.
İşte bu, "aptal insana" dönüşün 1. aşaması. Başka insanlar yüzünden neden kendi canını sıkıyorsun.

Bu konu ne zaman açıldı ve ne zaman bitti? Önce onu öğren sonra klavyeni rahat bırak.
Bu konuların bittiğini kim söyledi? Saçmalamakta üstünüze yok.

Felsefe konuları yapısı gereği bitmez.
İşte bu, "aptal insana" dönüşün 1. aşaması.
Bu arkadaş kendini aptal görmeyi bir marifet sanıyor ve kendini aptal gördüğü için, kendini aptal görmeyenlere karşı bir küçümseme, bir gurur oluşturmuş. Farkında değil. :)

Çok zeki insanlar da var. Bazı insanlar öyle şeyler düşünüp, yazıp, çiziyor ki, okuduğun zaman ayağa alkışlar "Yahu bu ne yüce bir akıl ürünüdür ulan hayvan oğlu hayvan!" dersin.
Gerçekten zeki insan yoktur. Sadece bazı diğerleri kadar aptal değildir. O seviyeye ulaşamadık daha.
Ben aptal değilim olmayacağım ama insanlar gerçekten aciz varlıklardır ve üstte dediğim gibi kusursuz ve gerçekten zeki bir insan yoktur.

Dogadaki diger tum canlilar gibi minimum enerji harcayarak maksimum kazanc saglamaya calisiyor, bunu yaparken de diger hic bir canliyi zerre dusunmuyoruz; dusunuyor gibi davraniyoruz yalnizca.

Aslana avlandigi icin kizamazsin. Bizim de dogamiz boyle. Aptal, cirkef, cogunlukla irrasyonel ve kendimizden baska kimseye faydamiz olmayan varliklariz ve kendimizi cok onemli saniyoruz.

Bence insanlarin degismeyecegi ve cok buyuk ihtimalle kotu sonuclar doguran varliklar oldugu varsayimi yaparak hayatinizi yasarsaniz daha az sasirirsiniz hayatta karisiniza cikan seylere.

(Bu yazi insan nefreti degil, durum tespiti icerir.)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı