İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yine de mantıklı gelmedi bana açıkçası Birinden yana olursan reddetmeli ve bunu savunmalı, öbüründen olursan kendi haline bırakan olmalısın bence Bence sen Agnostik'sin gibi geliyor bana
Ateizmde direk agnostizmi kapsıyor aslında. Dinleri yalanlamak kolay, tanrının var olmadığını söylemek hala çelişir. Kesinlik yoksa bilinmezliğe gireriz.

Ateizm de direkt agnostizmi kapsıyor aslında.
Yok ben öyle düşünmüyorum açıkçası. Birinde kabullenilmiş bir inkar var diğerinde ise beni ilgilendirmez gibi bir görüş var bence. Ve bu ikisini aynı kefeye koymak doğru olmaz.

Oyle yapiyorum zaten, henuz kimsenin dogru cevabini bilmedigi sorulara dinlerin ve tanri kavraminin sundugu cevabi kabul etmiyorum. Ama o kadar kanit yok ki tanri hakkinda, olmadigindan da kesin emin degilim => agnostik ateist : )

Tanrı hakkında somut bi kanıt olsaydı bir tane bile inanmayan olmazdı ve dünyadaki sınavımızın hiçbir anlamı kalmazdı. Burada devreye akıl giriyor. Neye inanacağını akıl süzgecinden geçirip kendin bulmalısın ki bir anlamı olsun.

İnsanoğlu da böyle işte. Korktuğundan bir şeylere inanma ihtiyacı duyuyor.

@Batmazz06 Son derece haklısın. Önüne yemek geldikten sonra her türlü yersin. Ya gelmezse? O zaman ne yapacaksın? Kalkıp kendin yapacaksın.

Bu dünyaya bir sınav için geldiniz ve o sınav sonrası sonucuna göre yargılanacaksınız diyen bir din var. Herkese somut bir şekilde varlığını kanıtladıktan sonra insanın aklına ne gerek kalıyor? O zamanda çelişki var diyecektiniz çok eminim ki Cevaba bakarak soruyu çözmek kolaydır, cevabı kapatarak çözmek zordur.

İnsanoğlu da böyle işte. Korktuğundan bir şeylere inanma ihtiyacı duyuyor.

Korkmak ile alakası yok bu bizim doğamızda var her şey bir inanç değil mi? Ateist insan tanrının var olmadığına inanmıyor mu? İnanıyor. O zaman bu da bir inanç.

Peki Kur'an da geçen mucizeler, ayın ikiye bölünmesi vs. vs. varlığı açıkça kanıtlamak değil midir? Şahsen karşımda birisi ayı bölüp peygamber olduğunu ve onun dinine inanmam gerektiğini söylese...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…