Orda evrensellik yok diyorum. Ayetlerde koydum.Var mı yani? Ben baktım da göremedim![]()
Orda evrensellik yok diyorum. Ayetlerde koydum.Var mı yani? Ben baktım da göremedim![]()
Ateizmde direk agnostizmi kapsıyor aslında. Dinleri yalanlamak kolay, tanrının var olmadığını söylemek hala çelişir. Kesinlik yoksa bilinmezliğe gireriz.Yine de mantıklı gelmedi bana açıkçasıBirinden yana olursan reddetmeli ve bunu savunmalı, öbüründen olursan kendi haline bırakan olmalısın bence
Bence sen Agnostik'sin gibi geliyor bana
![]()
Yok ben öyle düşünmüyorum açıkçası. Birinde kabullenilmiş bir inkar var diğerinde ise beni ilgilendirmez gibi bir görüş var bence. Ve bu ikisini aynı kefeye koymak doğru olmaz.Ateizm de direkt agnostizmi kapsıyor aslında.
Tabi ünlem çok önemli. Kafalarına göre dinleri yorumlamada baş kaynakSanırım parantez içindeki ünlem (!)'den bahsediyor arkadaş![]()
Oyle yapiyorum zaten, henuz kimsenin dogru cevabini bilmedigi sorulara dinlerin ve tanri kavraminin sundugu cevabi kabul etmiyorum. Ama o kadar kanit yok ki tanri hakkinda, olmadigindan da kesin emin degilim => agnostik ateist : )
İnsanoğlu da böyle işte. Korktuğundan bir şeylere inanma ihtiyacı duyuyor.Tanrı hakkında somut bi kanıt olsaydı bir tane bile inanmayan olmazdı ve dünyadaki sınavımızın hiçbir anlamı kalmazdı. Burada devreye akıl giriyor. Neye inanacağını akıl süzgecinden geçirip kendin bulmalısın ki bir anlamı olsun.
Genel olarak var mı yok mu onu sormuştum. Evrensel bir dindir denin de çok kararlı şekilde.Orda evrensellik yok diyorum. Ayetlerde koydum.
İnsanoğlu da böyle işte. Korktuğundan bir şeylere inanma ihtiyacı duyuyor.![]()
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.