İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorun orda zaten burda bir "inanma" durumu yokki inanç olsun. İnanmadığı için bu bir görüştür bence.

Nasıl inanma durumu yok. Bu görüşü benimsiyorlar ama inanmıyorlar o zaman değil mi?

Yok yanlış düşünüyorsun işte Ateist, Agnostik ve Deist bambaşka şeylerdir. Birbirinin alt tabakaları değildir. Ateist hem din hem tanrıyı reddeder. Deist dini reddeder tanrıyı kabul eder, Agnostik ne haliniz varsa görün der Düşünmez gibi bir şey yok yani ortada

Dindar birine "Bence Allah yok" diyince hemen saldiriya geciyor genelde. Ateist bunu yapmaz kolay kolay, cunku bilir o hissin nasil bir sey oldugunu.
Onda sorun yok zaten. Ama Ateist birinin Agnostik ve Ateist'i bir tutacağını düşünmüyorum. Agnostik birisi belki bunu yapabilir. Ama Ateist birisi elbet bir yerde kendisine göre yanlış olduğunu dile getirecektir mutlaka.

Yazdıklarımı anlamamakla beraber ofansifleşmen garip. Başta yorumunu beğenirken son cümlede geri çektim malesef.

Tanrıdan korkmuyorsan neyden korkuyorsun sorusunu yönelttin. Bende neden korkmaya meyillisin/meyilliyiz diyorum. Cevabın bu olmamalı. Tekrar okuyup gelirsen sevinirim.

Cok yaklastin aslinda cevaba.
Bilemeyiz ama muhtemelen yok degil, cok buyuk ihtimalle yok ama kesin konusamayiz gibi.

Biraz eski ama soyle bir kaynak birakayim.
Richard Dawkins' ~ Existence of God ~ scale Atheism Agnosticism

Dawkins'in "God Delusion" ( Tanri yanilsamasi olabilir Turkcesi ) kitabinda kendisi bizzat bundan bahseder.

"Tanri yok bence" dedigin an ateizm sinirina girmis oluyorsun, ateist demek "Kesinlikle yok" demekten ibaret degil. Ateizm de kendi icinde dallanip budaklaniyor.

O zaman benimki de farklı bir durum diyebiliriz. Ateist olan varlığını kabul etmediği bir olguyu sorgulamaz bence Agnostik olan da çelişkili. İnanıp inanmadığı belli değil. Deist zaten inanır. E geriye Ateizm kalıyor? Ben Tanrıyı sorgulamam konu etmem çünkü Ateistim der çıkar işin içinden. Dediğim gibi sorgulamak ve şu an yaptığımız şey sadece muhabbet beyin jimnastiği hepsi bu. Ha bir de kastılı olarak sorgulamak isteyenler olabilir ona lafım yok da o biraz Satanizm gibi sanki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…