İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sorun orda zaten burda bir "inanma" durumu yokki inanç olsun. İnanmadığı için bu bir görüştür bence.

Nasıl inanma durumu yok. Bu görüşü benimsiyorlar ama inanmıyorlar o zaman değil mi?

Ateistleri de şimdi bölümlere ayırmak pek sağlıklı değil. Bölücülük yapmaya gerek yok :) Ateist olan Tanrı'yı kafasından silmiştir. Var ya da yok. Bunu düşünmez bile! Boş yere kafa karıştırmayalım :)
Yok yanlış düşünüyorsun işte:) Ateist, Agnostik ve Deist bambaşka şeylerdir. Birbirinin alt tabakaları değildir. Ateist hem din hem tanrıyı reddeder. Deist dini reddeder tanrıyı kabul eder, Agnostik ne haliniz varsa görün der:) Düşünmez gibi bir şey yok yani ortada:)

Dindar birine "Bence Allah yok" diyince hemen saldiriya geciyor genelde. Ateist bunu yapmaz kolay kolay, cunku bilir o hissin nasil bir sey oldugunu.
Onda sorun yok zaten. Ama Ateist birinin Agnostik ve Ateist'i bir tutacağını düşünmüyorum. Agnostik birisi belki bunu yapabilir. Ama Ateist birisi elbet bir yerde kendisine göre yanlış olduğunu dile getirecektir mutlaka.

Sorularıma cevap veremeyince konu benim inancıma geldi yani. Bakın anlamadığınız bir nokta var.

1- Ben kimsenin inancını sorgulayamam. Haddime değil. Bu herkes için geçerli. Neden bu kadar inanmaya meyillisiniz diyorsun. Keyfim istiyor, ondandır herhalde.

2- Korktuğum bir şey yok. İslam'da yaptığın her şeyi içinden gelerek yapacaksın. Ölüm korkusuyla, cehennem korkusuyla, cennet ödülüyle yaptığın bir şey ''çıkarcılığa'' giriyor. Önce eleştirdiğiniz dini de tam olarak bir öğrenin.
Yazdıklarımı anlamamakla beraber ofansifleşmen garip. Başta yorumunu beğenirken son cümlede geri çektim malesef.

Tanrıdan korkmuyorsan neyden korkuyorsun sorusunu yönelttin. Bende neden korkmaya meyillisin/meyilliyiz diyorum. Cevabın bu olmamalı. Tekrar okuyup gelirsen sevinirim.

İnancen öyle sanırlar. Tanrının yokluğunu kanıtlamaya çalıştığımız gibi varlığınıda kanıtlamaya çalışıyoruz. Ortada netice yok. Bu durumda bilinmezcilik devreye giriyor. Bu durumda tanrı var Teizm, Deizm tanrı yok Ateizm, ikisini de bilemeyiz agnostizm. Agnostik ateist kavramı tarafımca yanlış geliyor. Bilemeyiz ama muhtemelen yok der gibi.

Cok yaklastin aslinda cevaba.
Bilemeyiz ama muhtemelen yok degil, cok buyuk ihtimalle yok ama kesin konusamayiz gibi.

Biraz eski ama soyle bir kaynak birakayim.
Richard Dawkins' ~ Existence of God ~ scale Atheism Agnosticism

Dawkins'in "God Delusion" ( Tanri yanilsamasi olabilir Turkcesi ) kitabinda kendisi bizzat bundan bahseder.

"Tanri yok bence" dedigin an ateizm sinirina girmis oluyorsun, ateist demek "Kesinlikle yok" demekten ibaret degil. Ateizm de kendi icinde dallanip budaklaniyor.

Yok yanlış düşünüyorsun işte:) Ateist, Agnostik ve Deist bambaşka şeylerdir. Birbirinin alt tabakaları değildir. Ateist hem din hem tanrıyı reddeder. Deist dini reddeder tanrıyı kabul eder, Agnostik ne haliniz varsa görün der:) Düşünmez gibi bir şey yok yani ortada:)
O zaman benimki de farklı bir durum diyebiliriz. :) Ateist olan varlığını kabul etmediği bir olguyu sorgulamaz bence Agnostik olan da çelişkili. İnanıp inanmadığı belli değil. Deist zaten inanır. E geriye Ateizm kalıyor? Ben Tanrıyı sorgulamam konu etmem çünkü Ateistim der çıkar işin içinden. Dediğim gibi sorgulamak ve şu an yaptığımız şey sadece muhabbet beyin jimnastiği hepsi bu. Ha bir de kastılı olarak sorgulamak isteyenler olabilir ona lafım yok da o biraz Satanizm gibi sanki :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı