Neyin kanıtından bahsediyorsun tam olarak? 70 huriden bahsedip yolladığın ayet mi bunun kanıtı? Ayrıca inanmadığın bir kitap senin için nasıl kanıt niteliğinde olabiliyor?
Neyse arkadaşlar ben yatıyorum. Herkesin inancı var gelip geçici ama dostluk baki. İnsanların yıllarını verdiği inançları şıp diye burada değişecek değil ya. Sağlıcakla kalın iyi geceler.
Evet arkadaşlar 27-28 sayfadır güzelce tartışıyoruz bu olguyu fakat lütfen rica ediyorum şu konuyu İslamiyet dinine çekmekten biraz uzaklaşabilir miyiz?
Neyin kanıtından bahsediyorsun tam olarak? 70 huriden bahsedip yolladığın ayet mi bunun kanıtı? Ayrıca inanmadığın bir kitap senin için nasıl kanıt niteliğinde olabiliyor?
Neyse arkadaşlar ben yatıyorum. Herkesin inancı var gelip geçici ama dostluk baki. İnsanların yıllarını verdiği inançları şıp diye burada değişecek değil ya. Sağlıcakla kalın iyi geceler.
Kadın konusu dinden mi yoksa araplardan mı kaynaklı bilmiyorum ama buna katılmıyorum maalesef. Kadınlar maalesef bir mal veya eşya konumunda sadece bu din için özellikle. Genele vuruyorum sakın kimse üzerine alınmasın ama bu bir gerçek.
Kur'an'da erkek kadın ayrımı yapıldığını hatırlamıyorum. Sonuçta insan ifadesi her iki cinsiyet için de geçerli. Kafanızda soru işareti varsa Caner Taslaman'ın İslam ve Kadın adlı kitabına göz atabilirsiniz. Normalde yoğun şekilde bu konularla ilgilenmem. Sadece aklıma takılan yerleri araştırırım. Bu konuya detaylı bi' şekilde bakmamıştım. Sanırım ben de göz atıcam. Önerilen bir kitap olduğu için yazıyorum. Umarım gerçekten bildiğim gibidir.
Peygamber ve sahabe aracılığıyla mümkündür. Zincirleme bir sistemdir. Zaten öyle bir şey olsa muhtemelen bugün İslam diye bir dinin varlığından bile haberdar değildik. Bunu açıklama olarak sayar mısınız, bilmiyorum. İlahiyatçı olmadığım için ben de sadece kendi fikirlerimi aktarıyorum.