İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayetleri kafanıza göre yorumlamayı bırakın isterseniz. Hani işinize gelmeyene inanmayıp da işinize gelene inanıyorsunuz ya ona anlam veremiyorum.

Kimse cennette çoğul eş veya huri vaadetmiyor.
Ben kanıtlarıyla konuşuyorum neyin ısrarı bu? Ne yapmam gerek yani anlamıyorum. Arapça kelime anlamını bile yazdım yani.

Ayetleri kafanıza göre yorumlamayı bırakın isterseniz. Hani işinize gelmeyene inanmayıp da işinize gelene inanıyorsunuz ya ona anlam veremiyorum.

Kimse cennette çoğul eş veya huri vaadetmiyor.

Ayetleri kimin yazdığını ve bugüne nasıl iddia edildiği üzere “bozulmadan” geldiğini açıklayabilirseniz ben de yorumlamayı bırakabilirim.

Neyse arkadaşlar ben yatıyorum. Herkesin inancı var gelip geçici ama dostluk baki. İnsanların yıllarını verdiği inançları şıp diye burada değişecek değil ya. Sağlıcakla kalın iyi geceler.
Günün sonunda bu anlasildiysa ne mutlu.

Hurilere genelde cinsel gözle bakılıyor, ondan dedim. Ama bildiğim kadarıyla buna kesin bir açıklama getirilmiş değil.

Piyasada çakma hoca çok. Her söylenilene de itibar etmeyin.

Hurilere genelde cinsel gözle bakılıyor, ondan dedim. Ama bildiğim kadarıyla buna kesin bir açıklama getirilmiş değil.
Huriden ziyade bir kadın cinsiyetine bu şekilde bakılması... bir dini bırak bence bir toplumda bile olmamalı. Yalandır diye ümit ediyorum zaten.

Kur'an'da erkek kadın ayrımı yapıldığını hatırlamıyorum. Sonuçta insan ifadesi her iki cinsiyet için de geçerli. Kafanızda soru işareti varsa Caner Taslaman'ın İslam ve Kadın adlı kitabına göz atabilirsiniz. Normalde yoğun şekilde bu konularla ilgilenmem. Sadece aklıma takılan yerleri araştırırım. Bu konuya detaylı bi' şekilde bakmamıştım. Sanırım ben de göz atıcam. Önerilen bir kitap olduğu için yazıyorum. Umarım gerçekten bildiğim gibidir.

Ayetleri kimin yazdığını ve bugüne nasıl iddia edildiği üzere “bozulmadan” geldiğini açıklayabilirseniz ben de yorumlamayı bırakabilirim.

Peygamber ve sahabe aracılığıyla mümkündür. Zincirleme bir sistemdir. Zaten öyle bir şey olsa muhtemelen bugün İslam diye bir dinin varlığından bile haberdar değildik. Bunu açıklama olarak sayar mısınız, bilmiyorum. İlahiyatçı olmadığım için ben de sadece kendi fikirlerimi aktarıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…