İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anladım seni ben sen Tecahül-i Arif sanatı yapıyorsun.

Sen soruma cevap versene. İnanmadığın ve inkâr ettiğin bir kitap senin için nasıl kanıt niteliğinde olabiliyor? Senin iddia ettiğin üzere bu ayet de yalandır o zaman. Yanlış mıyım?

Önerilen bir kitap olduğu için yazıyorum. Umarım gerçekten bildiğim gibidir.
Umarım öyledir. Ama ben daha çok bu konunun araplardan kaynaklanan bir yalan olduğunu düşünüyorum. Kabul edelim araplar biraz cinsellik düşkünü bir ırk ve bunu buraya doğru yontmuş olduklarını düşünüyorum.

Sen soruma cevap versene. İnanmadığın ve inkâr ettiğin bir kitap senin için nasıl kanıt niteliğinde olabiliyor? Senin iddia ettiğin üzere bu ayet de yalandır o zaman. Yanlış mıyım?
Yatıcam yattırmıyorsun. Söylemeden içim rahat etmez. Ben var ya da yok demiyorum. Ben sizin dininiz üzerinden kanıdımı sundum. Huri denilen şey yalan dedin bende ayetiyle, Türkçesiyle sana sundum. İnanmak istemiyorsan bir de sen göz at bakayım öyle miymiş. Huri var ya da yok banane, seni ilgilendirir.

Peygamber ve sahabe aracılığıyla mümkündür. Zincirleme bir sistemdir. Zaten öyle bir şey olsa muhtemelen bugün İslam diye bir dinin varlığından bile haberdar değildik. Bunu açıklama olarak sayar mısınız, bilmiyorum. İlahiyatçı olmadığım için ben de sadece kendi fikirlerimi aktarıyorum.
Buna katılmıyorum. Kur'an bile halife döneminde kitaplaştırıldı. Öncesi diye sorduğumuzda ezbere bilen imamlardan bahsedilir. Fakat insan bu, hiç mi şaşırmamıştır gerçekten?

Kadın konusu dinden mi yoksa araplardan mı kaynaklı bilmiyorum ama buna katılmıyorum maalesef. Kadınlar maalesef bir mal veya eşya konumunda sadece bu din için özellikle. Genele vuruyorum sakın kimse üzerine alınmasın ama bu bir gerçek.
Bir arap ülkesinde kadın insan mıdır tartışması olmuştu :)

Buna katılmıyorum. Kur'an bile halife döneminde kitaplaştırıldı. Öncesi diye sorduğumuzda ezbere bilen imamlardan bahsedilir. Fakat insan bu, hiç mi şaşırmamıştır gerçekten?

Kitaplaştırılmadan önce katipler tarafından parça parça yazılır ve hafızlara ezberletilirmiş. Kitaplaştırmak yazılı olanları birleştirmek zaten.

Kitaplaştırılmadan önce katipler tarafından parça parça yazılır ve hafızlara ezberletilirmiş. Kitaplaştırmak yazılı olanları birleştirmek zaten.
Benim bildiğim parçalardan ziyade hafızlara ezber yöntemi vardı. Hatta bu hafızların savaşlarda ölenlerinin sayısı arttığı için kitaplaştırma yöntemi seçildiğidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı