Ben hiçbir zaman kendimi bilgili saymadim saymam da. Ama sizin gibiler maalesef bu konularda hiçbir şey bilmiyor. Bilmemek ayip değildir biz de bilmiyoruz. Biz çıkıp yazan ayeti de kendimize uydurmuyoruz ne yaziyorsa onu diyoruz çıkıp diyorsunuz yanlış çeviriyorsunuz diyanet çeviriyor yanlış, Elmali Hamdi çeviriyor yanlış başka alimler çeviriyor yanlış. Bu kadar anlaşılmayacak bir kitap değil, dili sadedir çünkü.Sadece sen, siz ve sizin gibi düşünenler haklı diyorum. Çok bilgilisiniz, çok zekisiniz, keşke TV'ye falan çıksanız da tüm insanlık aydınlansa!
Öyle düşünüyorum ama kendi doğrularını insanlara dayatmaya çalışan bir topluluk var karşımızda. Cevap versen suç, vermesen suç.
İsteyen istediği meali kullanarak okuyabilir aynı ayetleri anlamları çok fazla değişmiyor. Sonuç olarak sizce kadınlar ile erkekler eşit mi?
Kur'an kadınlara değer verir, erkek ile kadın aynıdır, aralarında fark yoktur.
Kadınları yok sayan, 3. sınıf insan gören bir dine inanıyorsunuz diyenler, bugün hangi ülkede yaşadığını unutmadan yazsın bunları. Bu ülke Cumhuriyet ile yönetiliyor ve laik bir ülke.
İçler acısı.
O ayetlere tek tek cevaplarımı veririm de, zamanım buraya ayıracak kadar değersiz değil. İyi akşamlar.
Peki şimdi Atatürk öncesinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmediği için biz Atatürk'ten önce yaşamış tüm Türkleri cahil, faşist, ayrımcı, kötü kalpli olarak mı görmeliyiz? Elbette hayır.