İnsanları Ateizm ve Deizime İten Sebepler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadınları yok sayan, 3. sınıf insan gören bir dine inanıyorsunuz diyenler, bugün hangi ülkede yaşadığını unutmadan yazsın bunları. Bu ülke Cumhuriyet ile yönetiliyor ve laik bir ülke.

İçler acısı.

O ayetlere tek tek cevaplarımı veririm de, zamanım buraya ayıracak kadar değersiz değil. İyi akşamlar.

Sadece sen, siz ve sizin gibi düşünenler haklı diyorum. Çok bilgilisiniz, çok zekisiniz, keşke TV'ye falan çıksanız da tüm insanlık aydınlansa!
Ben hiçbir zaman kendimi bilgili saymadim saymam da. Ama sizin gibiler maalesef bu konularda hiçbir şey bilmiyor. Bilmemek ayip değildir biz de bilmiyoruz. Biz çıkıp yazan ayeti de kendimize uydurmuyoruz ne yaziyorsa onu diyoruz çıkıp diyorsunuz yanlış çeviriyorsunuz diyanet çeviriyor yanlış, Elmali Hamdi çeviriyor yanlış başka alimler çeviriyor yanlış. Bu kadar anlaşılmayacak bir kitap değil, dili sadedir çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanki hakaret etmişim gibi cevap vermek neden anlamıyorum. Konuşmak, tartışmak istememende sıkıntı yok gayet normal ama tavrın yanlış bence. Ben sadece sizin inandığınız dinin kitabından ayetler yazdım diyanet sitesinden herhangi bir yorum katmadım, önermede bulundum. Ama ayetleri hakaret gibi algılıyorsunuz. Uzun lafın kısası bu konuda haklı veya haksız yok herkes birilerinden bir şeyler öğrenip daha fazla araştırma yapıp okuması dileğiyle iyi forumlar.

@Jira

Boşuna dil dökme arkadaşım. Herkes kendi bildiği yoldan gitsin. Harcadığın zamana yazık.
Öyle düşünüyorum ama kendi doğrularını insanlara dayatmaya çalışan bir topluluk var karşımızda. Cevap versen suç, vermesen suç.

Bu arada BERWAR ben sana bir şey demiyorum. Benim sana dediğim nokta, mesela biri bağımsız olarak İslam için fikrini belirtiyor ve heme karşı atağa geçip, fikrine uymayan noktaları sanki nesnel bir olguymuş gibi düzeltmeye çalışıyorsun.

Ya adama göre de doğru o şekilde. Neden zıtlaşıyorsunuz onu anlayamıyorum. İnanç özgürlüğü diye bir şey var, herkes senin fikrinde mi olmak zorunda?

Uzun tartışmalar olmuş ama umarım devam etmez. Ben kendi görüşümü bir söz ile açıklayayım;

“Tanrı olmadığını ispatlayabileceğimi iddia etmiyorum. Aynı şekilde Şeytan'ın uydurma olduğunu da ispatlayamam. Hıristiyan tanrısı var olabilir, Olimpus'un tanrıları da var olabilir, ya da eski Mısır'ın, ya da Babil'in. Ama bu varsayımlardan hiçbiri diğerinden daha olası değildir. Bunlar, olası bilgilerimizin bile dışında duruyorlar, herhangi birisini ciddiye almak için hiç bir sebep yoktur.”

İsteyen istediği meali kullanarak okuyabilir aynı ayetleri anlamları çok fazla değişmiyor. Sonuç olarak sizce kadınlar ile erkekler eşit mi?

Bugün isteseniz de böyle şeyleri uygulayamazsınız. Bunları uygulamak için fevkalade bir diktatör olmanız gerekir. Atatürk, kadınlara seçme ve seçilme hakkını verene kadar asırlarca beklenildi. Peki şimdi Atatürk öncesinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmediği için biz Atatürk'ten önce yaşamış tüm Türkleri cahil, faşist, ayrımcı, kötü kalpli olarak mı görmeliyiz? Elbette hayır. Tarihine göre yorumlamayı bilmek şarttır. Bunu her zaman söylüyorum; 1500 sene önceki toplumun ahlakı ile bugünkü toplumun ahlakı bir değildir. Dolaysıyla her ayetin hükümlülüğünü düşünmek gereklidir bence. Bu benim şahsi fikrim. Herkesin Kur'an'ı okuma ve anlama yöntemi farklıdır.

Kur'an kadınlara değer verir, erkek ile kadın aynıdır, aralarında fark yoktur.

Kutsal kitapların erkekleri saflarına çekmek için erkekler tarafından yazıldıklarına inanıyorum.

Şu ayet bile başlı başına kadını erkeğin önüne bir yem gibi koymanın açık ve net kanıtıdır:

Nebe 33: Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır.

Ömer Hayyam'ın da dediği gibi...
Kadınları yok sayan, 3. sınıf insan gören bir dine inanıyorsunuz diyenler, bugün hangi ülkede yaşadığını unutmadan yazsın bunları. Bu ülke Cumhuriyet ile yönetiliyor ve laik bir ülke.

İçler acısı.

O ayetlere tek tek cevaplarımı veririm de, zamanım buraya ayıracak kadar değersiz değil. İyi akşamlar.

Bu ülke Atatrük sayesinde kadınlara eşitlik sağladı. O da kutsal kitapla değil, medeni kanun ve Atatürk'ün çabalarıyla oldu. Bunu sanki dine rağmen sağlanmış gibi anlatman komik.

Laiklik nedir? Din ve devlet işlerinin ayrılmasıdır. Bu ne demek? Laiklik olmasa kadınlar 3. sınıf insan olacaktı. Yani söylediklerin kendi içinde çelişiyor. Sen itiraf ediyorsun devlet işleri içine din sokmadığımızda kadının 3. sınıf insan olmaktan çıktığını. Şeriat ile yönetilen hiçbir ülkede kadın insan yerine konulmuyor. Demek ki dinler kadına saygı duymuyor.
Peki şimdi Atatürk öncesinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmediği için biz Atatürk'ten önce yaşamış tüm Türkleri cahil, faşist, ayrımcı, kötü kalpli olarak mı görmeliyiz? Elbette hayır.

Elbette hayır çünkü Türkler müslüman olmadan önce kadına eşit davranıyordu. Ne zaman ki Arap geleneklerini din diye aldık, o zamandan sonra her şey kötü olmaya başladı.

-0-

Şu dinler kadar bu ülkede kaynak ve vakit ayırdığımız boş bir iş daha yok herhalde. 2000 senedir gram ilerlemeye kaydedemeyen şeylerle vakit öldürüyoruz. Kimse dinin farzı olan beş vakit namazı kılmaz ama herkes burada dini savunur.

Dinler bugüne kadar bana hiçbir şey kazandırmadı. Aksine hep kaybettirdi. Burada bu tartışmaya girmek bile benim zararıma.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı