Kuran evrensel olsa Arapların kendi zaman dilimine göre oruç zamanını ayarlamazdı. Yazık değil mi kutuplardaki adam güneşin batmasını 6 ay bekleyecek. Coğrafya bilgisi yok tabii o zamanlar.
Kuran evrensel olsa Arapların kendi zaman dilimine göre oruç zamanını ayarlamazdı. Yazık değil mi kutuplardaki adam güneşin batmasını 6 ay bekleyecek. Coğrafya bilgisi yok tabii o zamanlar.
Ölümün vakti olmaz hepimiz heran ölebiliriz.
Gelin sizde doğru yola girin müslümanlığı seçin hava yapmak için ateist deist olmayın.
Sırf havalı olmak için ateist olanlar hiç havalı değilsiniz
Alakasız soru sormuyorum, İncil dedin İncik ile ilgili soru sordum. Bu arada İncil değiştirildiyse İncil ne alaka demiştim. Asıl sen alakasız bir şey demiş oldun. Her neyse sizin tartışmanıza doyum olmaz. Bugün ki son mesajım olsun bu da. Zaten yarına büyük ihtimal konu kilitlenir.
Ateizm ve Deizm konusuna dönebilir miyiz? Hatta Agnostiklik de olabilir Burada İslamiyet'i veya Hristiyanlığın güvenilirliğini tartışmıyoruz sanıyordum
Bence Kader olayı. Şahsen bende bir aralar dinden bayağı bir uzaklaşmıştım. Eğer herkesin ne yapacağı belliyse, kimin cennete kimin cehenneme gideceği belliyse biz neden yaratıldık? Madem her şey belli; Allah'a neden dua ediyoruz? Madem her şey belli; Allah neden bize Kuran'da öğütler veriyor vs. Bu soruları sorunca herkes, Allah biliyor ama yine de kendin gör diye test ediyor diyordu.
Biraz araştırdım ve Abdulaziz Bayındır adlı bir hocayla karşılaştım. Kader konusunun bilindiği gibi olmadığını ayetlerle anlattığı bir çok derslerini izledim. Aslında bizim ne yapacağımızın belli olmadığını ve biz yaptıkça amel defterine yazıldığını öğrendim. Sonuç olarak bu hikayemi paylaşmak
istedim.
Bu konuda kafanız karışıksa ve iki saatiniz varsa tavsiye ederim.
Ateizm ve Deizm konusuna dönebilir miyiz? Hatta Agnostiklik de olabilir Burada İslamiyet'i veya Hristiyanlığın güvenilirliğini tartışmıyoruz sanıyordum
[/QUOTE kapatalım şu konuyu bence buraya geleceğini hiç tahmin etme etmemiştim