İnsanları sorumluluk olarak görmek

Benim çevrem çocukluğumda serserilerden oluşuyordu genellikle, lisede işler öyle bir yere geldi ki. Neyse anlatmaya da gerek yok. Maalesef kime güvenebileceğimi bilemiyorum, her insan sanki bir şeye karışmış gibi geliyor.

Yüzünüze karşı konuşuyor olsaydım mezunu olduğum lise hayatı hakkında aklınıza hayalinize gelmeyecek şeyler söylerdim. Ben arkadaşlarımın içinde hep koruyucu anne gibi oldum ve hala oluyorum. Saat 01.30 oluyor bundan 30 dakika önce 3 arkadaşımla buluşma planı ayarladım ben köyde oturuyorum onlar ilçede, hiçbir şey imkansız değil. Belirtmek istediğim bir konu daha var ben olmasam kimse kimseyle buluşup görüşmezdi.

1300 kişilik bir lisede en tanınmış insanların başında geliyordum ama şimdi sadece 2-3 kişiyle görüşüyorum. Görüştüklerimden birisi lise hayatı boyunca hiç konuşmayan aile sorunları olan birisiydi, onu hayata bağladım artık benden daha açık sözlü bir insan oldu rahatça her mekana girip çıkabiliyoruz beraber. Siyasi ve dini görüşünü bile etkileyebildim. Aşılamayacak bir zorluk yoktur. Kendine göre arkadaş olmanın imkansız olduğu 3 kişi bul ve onlarla arkadaş ol, 4 kişi olmak 3 kişiden daha iyidir.

Aklıma geldi, liseye başladığımda her kızla ve erkekle istediğim şekilde takılabiliyordum ne kadar da utanmazmışım. Şimdi utanmaya başladım yaptıklarımı düşününce. Bir yıllık yaptırdık mezun olmadan önce sana bir safyasının fotoğrafını çekip atabilirim ve bir sayfada lisede neler yaşadığımı az çok anlayabilirsin.

Yüzünüze karşı konuşuyor olsaydım mezunu olduğum lise hayatı hakkında aklınıza hayalinize gelmeyecek şeyler söylerdim. Ben arkadaşlarımın içinde hep koruyucu anne gibi oldum ve hala oluyorum. Saat 01.30 oluyor bundan 30 dakika önce 3 arkadaşımla buluşma planı ayarladım ben köyde oturuyorum onlar ilçede, hiçbir şey imkansız değil. Belirtmek istediğim bir konu daha var ben olmasam kimse kimseyle buluşup görüşmezdi.

1300 kişilik bir lisede en tanınmış insanların başında geliyordum ama şimdi sadece 2-3 kişiyle görüşüyorum. Görüştüklerimden birisi lise hayatı boyunca hiç konuşmayan aile sorunları olan birisiydi, onu hayata bağladım artık benden daha açık sözlü bir insan oldu rahatça her mekana girip çıkabiliyoruz beraber. Siyasi ve dini görüşünü bile etkileyebildim. Aşılamayacak bir zorluk yoktur. Kendine göre arkadaş olmanın imkansız olduğu 3 kişi bul ve onlarla arkadaş ol, 4 kişi olmak 3 kişiden daha iyidir.

Aklıma geldi, liseye başladığımda her kızla ve erkekle istediğim şekilde takılabiliyordum ne kadar da utanmazmışım. Şimdi utanmaya başladım yaptıklarımı düşününce. Bir yıllık yaptırdık mezun olmadan önce sana bir safyasının fotoğrafını çekip atabilirim ve bir sayfada lisede neler yaşadığımı az çok anlayabilirsin.
Benim okuduğum liseyi terk etme sebeplerimden birisi, sınıf arkadaşımın yan sınıfta ki sevgilisi öldürmeye teşebbüs etmesiydi. Okulu bırakıp kaçtılar daha sonra kız geri döndü bu da durakta onlara pusu kurdu yanında bizim sınıfta ki bir kız daha vardı orada bıçaklayıp kaçtı, daha sonra durumunu öğrenmek için hastaneye gittiğinde yakalandı. Bıçağı da okulunun önünde ki kanalizasyona atmıştı bütün sınıf en üst katta o çocuğu tutuklanırken görmüştük, severdim kendisi mert birisiydi ama vukuatları olmuştu. Bu o olaylardan birisi daha çok olay oldu, ve ben bastırılmaktan nefret eden bir insanım ve eğer şiddet olursa başım belaya girecekti. Maalesef o okulu bıraktım bu şekilde. Daha iyi anlayabilmişsindir beni, fotoğrafı da atmak istersen at, görmek isterim.

Dallas dizisi + @Anakin SkywaIker'nin lisesi = Bol aksiyonlu yeni bir Türk dizisi senaryosu :D

Kendi okuduğum lise meğer ne kadar sakinmiş, sen iyi ki sağ çıkmışsın dostum o liseden. :)
Çok şükür anlayan birisi!!! Arkadaş kimse ne olacak katlanırsın diyor, herifler sınıfı cephanelik gibi kullanıyordu bildiğin. Diyorum yarınım yok, olsun takma geçer diyorlar...

WhatsApp Image 2018-02-15 at 01.59.10 (1).jpeg
WhatsApp Image 2018-02-15 at 01.59.10 (2).jpeg
WhatsApp Image 2018-02-15 at 01.59.10.jpeg

Sadece 3 yazıyı paylaştım.

Çok şükür anlayan birisi!!! Arkadaş kimse ne olacak katlanırsın diyor, herifler sınıfı cephanelik gibi kullanıyordu bildiğin. Diyorum yarınım yok, olsun takma geçer diyorlar...

Buna hep şahit oluyoruz bu ülkede, insan hayatı çok ucuz.

Benim lisemdeki en büyük cephanelik unsuru torpildi.:ROFL: Teneffüste koridorun ortasında torpil patlatmışlardı ve o anda da birkaç kişi kavga ediyordu. Tam kalabalığın ortasında patlamıştı. :D

Sonra müdür yardımcısı geldi, ''kim yaptı lan bunu'' diye sordu her sınıfa ve her sınıfa zarf atarak buldu yapanı. Her sınıfa dedi ki: ''Sizin sınıftan birinin yaptığını biliyorum, itiraf edin, disipline sevk etmeyeyim.''
Bizim sınıftakiler de sazan tabii, hemen itiraf ettiler. :ROFL: Herkese bir kağıda ''kimin torpil patlattığını yazın'' dediler, yazdık, kimse itiraf etmedi. :)

Buna hep şahit oluyoruz bu ülkede, insan hayatı çok ucuz.

Benim lisemdeki en büyük cephanelik unsuru torpildi.:ROFL: Teneffüste koridorun ortasında torpil patlatmışlardı ve o anda da birkaç kişi kavga ediyordu. Tam kalabalığın ortasında patlamıştı. :D

Sonra müdür yardımcısı geldi, ''kim yaptı lan bunu'' diye sordu her sınıfa ve her sınıfa zarf atarak buldu yapanı. Her sınıfa dedi ki: ''Sizin sınıftan birinin yaptığını biliyorum, itiraf edin, disipline sevk etmeyeyim.''
Bizim sınıftakiler de sazan tabii, hemen itiraf ettiler. :ROFL: Herkese bir kağıda ''kimin torpil patlattığını yazın'' dediler, yazdık, kimse itiraf etmedi. :)
Ahahahahaha :D, böyle lise hikayeleri dinlemeyi çok seviyorum. Sanki 90 yaşındayım da nostalji yaşıyormuşum gibi geliyor. Bizde de benzeri olmuştu, akıllılar koku bombası atmıştı sınıfın birine ama bütün koridor etkilendi bundan bizde dışarıda ders işledik. Sınav döneminde de aynısını yapmak istediler güya sınav iptal olacak. Bir kokuttular koridoru, o leş kokuyla sınava girdik 1 saat boyunca :D.

Koku bombası kötüymüş, zor bir durum 1 saat.

Dostum, biz seninle böyle bir sınıfta liseyi okumalıydık. :ROFL:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

''Deneysiz bir kimya düşünülemez.''

-Şevket Altuğ

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı