Arsenic_1
Picopat
Arkadaşlar çok uzun zamandır mesela incelediğim kadarıyla insanlarımız artık çok gergin ve çok toksik. Yani hiçbir şey bilmeyen bir insanın bile şu forumda veya herhangi bir yerde illaki bir fikri var. Yani herkes kendini her soruya cevap vermek zorunda hissediyor gibi bir algı var. Mesela bir post paylaşıyorsun çok doğal hani sana göre önemli bir şey olabilir veya başkasına göre önemsiz bir şey olabilir bunu ben yaşamadım ama ben gözlemliyorum adam gidiyor mesela gülücük atıyor posta ve hani biliyorsunuz bu da biraz kışkırtıcı olabiliyor. Bence değil ama olabiliyor. Mesela bizim insanımız eskiden çok neşeliydi. Kavga çıkmaması için elinden gelen bir toplumduk. Yani iç içe bir toplumduk. Daha doğrusu mesela insanlar bizden bahsediyor yeni nesil yok şöyle böyle falan diyorlar yeni nesile yani şu anki neslimizi ben çok zeki çok yaratıcı ve çok mizahşör buluyorum mesela bende bir 2002 doğumlu olarak söylüyorum bunu. Mesela önceden bir insanın annesine küfür etmek çok güç bir noktaydı mesela şimdi herhangi bir Online oyuna giriyorsun merhaba diyorsun adam diyor ki Allah'ını yani adam direk Allah'a sövüyor yani amacı aslında küfür etmek değil onu biliyorum şaka yapmak ver gülmek eğlenmek fakat hani eskiden saygı dediğimiz bir şey vardı. Ya arkadaşlar yok oldu sanki. Toplumsal olarak yani mesela benim özünü kaybetmemiş arkadaşlarım var. Adam mesela çok ağır ateist ama benim yanımda bir dükkana girdiğimiz zaman selamünaleyküm diyor. Bak bu kadar da saygılı ve bu kadar da iyi bir insan 
Son düzenleyen: Moderatör: