İnsanlarımız neden bu halde?

Arsenic_1

Picopat
Arkadaşlar çok uzun zamandır mesela incelediğim kadarıyla insanlarımız artık çok gergin ve çok toksik. Yani hiçbir şey bilmeyen bir insanın bile şu forumda veya herhangi bir yerde illaki bir fikri var. Yani herkes kendini her soruya cevap vermek zorunda hissediyor gibi bir algı var. Mesela bir post paylaşıyorsun çok doğal hani sana göre önemli bir şey olabilir veya başkasına göre önemsiz bir şey olabilir bunu ben yaşamadım ama ben gözlemliyorum adam gidiyor mesela gülücük atıyor posta ve hani biliyorsunuz bu da biraz kışkırtıcı olabiliyor. Bence değil ama olabiliyor. Mesela bizim insanımız eskiden çok neşeliydi. Kavga çıkmaması için elinden gelen bir toplumduk. Yani iç içe bir toplumduk. Daha doğrusu mesela insanlar bizden bahsediyor yeni nesil yok şöyle böyle falan diyorlar yeni nesile yani şu anki neslimizi ben çok zeki çok yaratıcı ve çok mizahşör buluyorum mesela bende bir 2002 doğumlu olarak söylüyorum bunu. Mesela önceden bir insanın annesine küfür etmek çok güç bir noktaydı mesela şimdi herhangi bir Online oyuna giriyorsun merhaba diyorsun adam diyor ki Allah'ını yani adam direk Allah'a sövüyor yani amacı aslında küfür etmek değil onu biliyorum şaka yapmak ver gülmek eğlenmek fakat hani eskiden saygı dediğimiz bir şey vardı. Ya arkadaşlar yok oldu sanki. Toplumsal olarak yani mesela benim özünü kaybetmemiş arkadaşlarım var. Adam mesela çok ağır ateist ama benim yanımda bir dükkana girdiğimiz zaman selamünaleyküm diyor. Bak bu kadar da saygılı ve bu kadar da iyi bir insan :D

Son düzenleyen: Moderatör:
İnsanlarımızın gergin, agresif ve tahammülsüz olması doğrudan doğruya yaşadıkları ülkeyle bağlantılı. Alım gücü yüksek, ekonomik olarak ciddi sorunları olmayan, gelecek kaygısı olmayan, eğitim sistemi düzgün, adalet sistemi doğru çalışan ülke vatandaşları diğer dünya vatandaşlarına göre daha huzurlu ve mutlu olurlar. En azından benim görüşüm bu yönde. Bknz. Finlandiya.

Arkadaşlar çok uzun zamandır mesela incelediğim kadarıyla insanlarımız artık çok gergin ve çok toksik.
Ülkenin şuan yaşadığı siyasi kriz çok anormal düzeyde, cumhuriyet tarihinde yaşanan çoğu kriz 1-2 yıl sonra düzelirken bu seferki aşağı yukarı 5-6 yıla yaklaştı.

Doğal olarak insanların sınırları zorlanıyor.

Arkadaşlar çok uzun zamandır mesela incelediğim kadarıyla insanlarımız artık çok gergin ve çok toksik. Yani hiçbir şey bilmeyen bir insanın bile şu forumda veya herhangi bir yerde illaki bir fikri var. Yani herkes kendini her soruya cevap vermek zorunda hissediyor gibi bir algı var. Mesela bir post paylaşıyorsun çok doğal hani sana göre önemli bir şey olabilir veya başkasına göre önemsiz bir şey olabilir bunu ben yaşamadım ama ben gözlemliyorum adam gidiyor mesela gülücük atıyor posta ve hani biliyorsunuz bu da biraz kışkırtıcı olabiliyor. Bence değil ama olabiliyor. Mesela bizim insanımız eskiden çok neşeliydi. Kavga çıkmaması için elinden gelen bir toplumduk. Yani iç içe bir toplumduk. Daha doğrusu mesela insanlar bizden bahsediyor yeni nesil yok şöyle böyle falan diyorlar yeni nesile yani şu anki neslimizi ben çok zeki çok yaratıcı ve çok mizahşör buluyorum mesela bende bir 2002 doğumlu olarak söylüyorum bunu. Mesela önceden bir insanın annesine küfür etmek çok güç bir noktaydı mesela şimdi herhangi bir Online oyuna giriyorsun merhaba diyorsun adam diyor ki Allah'ını yani adam direk Allah'a sövüyor yani amacı aslında küfür etmek değil onu biliyorum şaka yapmak ver gülmek eğlenmek fakat hani eskiden saygı dediğimiz bir şey vardı. Ya arkadaşlar yok oldu sanki. Toplumsal olarak yani mesela benim özünü kaybetmemiş arkadaşlarım var. Adam mesela çok ağır ateist ama benim yanımda bir dükkana girdiğimiz zaman selamünaleyküm diyor. Bak bu kadar da saygılı ve bu kadar da iyi bir insan :D

Hayatı zorlaştıkça ister istemez biriken stresini başkalarından çıkaranlar oluyor. Ben de yaşıyorum. Ateistlik konusuna gelirsek, Müslüman'ım ama 3 tane Ateist arkadaşım var ve ne ben onlara karışıyorum ne onlar bana. Çünkü benim inancım Allah ve benim aramda. Bunu gidip gözlerine sokmaya çalışmıyorum. Dini, milli değerlere saygısızlık yapanları da görüyorum onlardan bir cacık olmaz. Hayatında hiçbir şey başaramamış, ailesinin parasıyla geçinip bilgisayardan sürekli insanlara hakaretler yağdıran ucube topluluğu. Onlardan 1 tanesiyle bile gerçek hayatta karşılaşmadım. Ulan yiyorsa desenize milletin suratına bunu. Sanaldan fake hesapla milletin dini, milli değerlerine küfür etmek ne haddinize kardeşim sizin.

Ekonomik nedenlerden, Doğu sınırındaki çatışmalardan, içeri alınan mültecilerden, kötü eğitimden, siyasetten. İnsanlar sıkılmış durumda artık. Ellerinden bir şey gelmeyince dışarıya nefret olarak vuruyor.

Onun dışında internetin verdiği anonimliğin de katkısı olduğunu düşünüyorum. Üstteki arkadaşın dediği gibi 15 yaşında çocuklar karşısında görse abi çekeceği insanlara ana bacı sövebiliyor.

Aslında konu tamamen Türk insanının gerçek sosyallikten uzaklaşıp psikolojik ve fizyolojik ihtiyaçlarını karşılayamaması sonucu farklı bir yaşam formuna dönüştük. Şöyle örnek vereyim. Güvenlikli sitelerde extradan para verip yaşamak isteyen insanların sitede oturmasının en büyük sebebi çocukları için oyun alanı, futbol sahası, basket sahası, bisiklet yolu, çardak v.s. gibi şeyler oluşu. Ama bir bakıyorsun böyle sitede bile çocuklar evde internette sosyalleşiyor yada dışarı da ise telefonu ile sosyalleşiyor. İşte böyle büyüyen nesillerin, bu şekil büyümeye müsaade eden yetişkinlerin sonu işte ilk mesajda yazılanlara sebep oluyor. Mesela şu an hepimiz bir arkadaşı ile bu sohbetleri konuşarak, göz teması kurarak ve duygularımızı mimik ve nidalarla aktarmamız gerekirken sanal bir ortamda kendi kendimize yaşıyoruz. Bizim normal bir insan olmamamız doğal bence.

Başta ki yönetim bir ülke nasıl yönetilmez diye kitap çıkaracak galiba bizim üzerimizde deney yapıyor. İnsanları cahil yaptılar. Cahil oldukları için de her şeye isyan eden moda girdiler. Onun fikrini savunmuyorsan sen "cahil" oluyorsun. Bizim insanımız zaten her şeyi biliyor "insanlık" hariç.

Konuşulacak çok şey var ama artık bıktım. Taciz, tecavüz en başından. bundan 10-12 sene önce taciz haberi almazdık. Şimdi ise her gün birilerini öldürüyor insanlar. Tecavüz oluyor "bir kereliken bir şey olmaz" diyor yetkili kişiler.

Neden mi gergin? Birinci sebep ekonomik krizin vermiş olduğu huzursuzluk, ikinci sebep ise ekonomik krizin vermiş olduğu huzursuzluktan doğan gerginliğin verdiği can sıkıntısı. Finlandiya'da mecliste kaldırım taşlarının rengini seçmek için oylama yapıyorlar. Başka dertleri yok da kaldırım rengi mi seçiyor diyeceksiniz ama yok işte adamlar huzuru bulmuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı