İnsanların benden uzaklaşması ve eğitim durumum

tahayusuf23

Hectopat
Yer
Elazığ
Daha fazla  
Gerçek arkadaşlarım diyeceğim birileri yok diye ve sizleri arkadaşlarımdan daha çok forumda gördüğüm ve konuştuğum için bir derdimi anlatayım dedim. Yardımcı olan olursa ne mutlu bana.
laughing.gif

Öncelikle bir kaç sıkıntım var. Bunlardan ilki ve en önemlisi bölümüme devam edeyim yoksa adam gibi çalışıp bölüm değiştireyim mi ?
Fırat Üniversitesi Kimya Mühendisliği 1.sınıfa başlıyacağım. Bu sene ingilizce hazırlık gördüm ve faydası da oldu ancak gelecek kaygısı korkutuyor beni.

İkincisi : Eskiye göre çok yalnız kaldım. Artık kimse benimle konuşmuyor takmıyor takanlarda artık umudu kestiler. Çünkü sadece işleri düştüğünde bana ulaşıyorlar. Sıkıcı biri kesinlikle değilim sadece iletişim kurmaya hep karşı tarafı dinlemeye yardım etmeye çalışırım. Bu yüzden mi kaybediyorum?

Son olarak 9.sınıfta iyi bir vücuda sahiptim. Yani fit idim ama çok kilo aldım diye benden uzaklaşanlar oldu. Özellikle kızlar. Bu konuda ne yapmalıyım ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba dostum. Sana benzer seyleri ben de universiteye baslamadan once yasamistim. Ilk olarak bolum isi senin tercihin, sen kimyadan hoslanirsin, ben baska bir seyden mesela. Kimya dersini severdim. Bolumun disardan cok iyi ve havali gibi gozukuyor. Biliyorsun ki bilim Ingilizce uzerinden ilerliyor.
Ikinci olarak universiteye basladigin an arkadas grubun ile takilip gidersin. Merak etme, universitedeki dostluklar, lisedekine benzemez. Zamana birakman gerek. Fazla kafana takarsan, universiteye basladigin an iyi gecse dahi sana kotu gibi gelir. (y)

Bölümün güzel bir bölüm bence. Artı yabancı dil olayını halletmişsin. Bence devam etmelisin. Arkadaş ortamı farklı olur üniversitede. Çok takmamak lazım. Sana işi düşünce arayanlar ile konuşma bence. Kendini kullandırtma. Zaman geçince pişman olursun. Biraz zamana bırak bu gibi şeyleri.

Merhaba dostum. Sana benzer seyleri ben de universiteye baslamadan once yasamistim. Ilk olarak bolum isi senin tercihin, sen kimyadan hoslanirsin, ben baska bir seyden mesela. Kimya dersini severdim. Bolumun disardan cok iyi ve havali gibi gozukuyor. Biliyorsun ki bilim Ingilizce uzerinden ilerliyor.
Ikinci olarak universiteye basladigin an arkadas grubun ile takilip gidersin. Merak etme, universitedeki dostluklar, lisedekine benzemez. Zamana birakman gerek. Fazla kafana takarsan, universiteye basladigin an iyi gecse dahi sana kotu gibi gelir. (y)

Hocam havalı görünüyor derken neyi kastettiniz ? Ayrıca iş imkanı önemli.

Bölümün güzel bir bölüm bence. Artı yabancı dil olayını halletmişsin. Bence devam etmelisin. Arkadaş ortamı farklı olur üniversitede. Çok takmamak lazım. Sana işi düşünce arayanlar ile konuşma bence. Kendini kullandırtma. Zaman geçince pişman olursun. Biraz zamana bırak bu gibi şeyleri.

İş imkanı sizce var mı ? Sizce neden kalmalıyım ?

İş imkanlarını tam olarak bilmiyorum. Ama iş bulabileceğini düşünüyorum. Kariyer sitelerinde ilanları incele. İş olayı biraz şans. Sen elinden gelenin en iyisini yap. İş olayını şimdi düşünme. Daha sonra çok vaktin olacak bu konuyu düşüneceğin.

Yeni mezun olmuş bir kimya mühendisi olarak şunu diyebilirim ki Türkiye'de olması gerektiğinin yarısı kadar bile önem görmeyen bir mesleği seçmişsin. Yurt dışında (özellikle ABD'de) en çok kazanan ve saygı gören mühendisliklerden birisidir kimya mühendisliği. 4 temel mühendislik dalından biridir. Okudukça ne kadar geniş çalışma alanı olduğunu göreceksin. Sevip sevmemen ya da Türkiye şartlarını düşünürsek iş bulup bulamaman tamamen ayrı bir konu tabii ki.
Diğer sorunların ise gelip geçici şeyler. Boş ver takma kafana. (y)

Yeni mezun olmuş bir kimya mühendisi olarak şunu diyebilirim ki Türkiye'de olması gerektiğinin yarısı kadar bile önem görmeyen bir mesleği seçmişsin. Yurt dışında (özellikle ABD'de) en çok kazanan ve saygı gören mühendisliklerden birisidir kimya mühendisliği. 4 temel mühendislik dalından biridir. Okudukça ne kadar geniş çalışma alanı olduğunu göreceksin. Sevip sevmemen ya da Türkiye şartlarını düşünürsek iş bulup bulamaman tamamen ayrı bir konu tabii ki.
Diğer sorunların ise gelip geçici şeyler. Boş ver takma kafana. (y)

Devam edim mi hocam ? Ayrıca yurtdışı imkanım var ve çevremde çok Kimya Mühendisi olan Profesör var.

Bir arkadasik bu bolumu okuyor. Soyledigini gore is imkani bol. Havali derken biri sana bolumunu sordugunda, bayagi havan olur. Sonucta zor bir dersi okuyorsun.

Sağolun.

O zaman çevren sayesinde işsiz kalmazsın. Kendini geliştirip mesleğinin hakkını ver yeter ki.
3. ve 4. sınıf derslerine bak, kitapları biraz karıştır. İlgini çeken başka konular varsa onları da araştırıp öyle karar ver.
Ama belirli bir konuya aşırı hevesin yoksa bırakmanın bir anlamı olmaz bana kalırsa.

O zaman çevren sayesinde işsiz kalmazsın. Kendini geliştirip mesleğinin hakkını ver yeter ki.
3. ve 4. sınıf derslerine bak, kitapları biraz karıştır. İlgini çeken başka konular varsa onları da araştırıp öyle karar ver.
Ama belirli bir konuya aşırı hevesin yoksa bırakmanın bir anlamı olmaz bana kalırsa.

Sağol hocam. Yalnız bu bölümüde babam hariç herkes seviyor ve bunada anlam vermiş değilim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı