İnsanların dediklerini anlayamıyorum ve fikirlerimi anlatamıyorum

Ya onlarda bana cok değer veriyor ama kızın sabrı tükendi artık bana anlatıyor anlatıyor ben hala mal mal bakıyorum.
Kendisiyle konuşsanız mükemmel olabilir. Eğer bir sorunu beraber üstüne düşüp hallederseniz ve sonucu olumlu olursa ilişkiniz oldukça güzel bir gelişme gösterebilir kanaatimce.

Belki odaklanma problemin vardır. Bunun için doktora görünmelisin. Şimdilik iletişim kuramadığin gelip geçici insanların önemi yok. Ama ileride işe girmen gerektiği zaman büyük sıkıntılar çekersin. O yüzden problemini bir an önce çözmelisin. İlk iş dediğim gibi bir doktora görünmen.
%99 ihtimal DEHB var ve aileme söylediğim zaman metal dinlememe suç atıyorlar.
Kendisiyle konuşsanız mükemmel olabilir. Eğer bir sorunu beraber üstüne düşüp hallederseniz ve sonucu olumlu olursa ilişkiniz oldukça güzel bir gelişme gösterebilir kanaatimce.
Kendisi de biliyor zaten anlama problemimi kız aynı şeyi en az 3 kere açıklıyor bana.

Hocam insanlarla gram konuşamayan kendimi anlatmak için kıvranan birisiydim. Biraz da asosyaldim. Sosyal olmaya başlayıp ne kadar fazla insan tanıyıp ne kadar fazla konuşunca bir süre sonra artık alışıyorsunuz. Kendimle konuşurken sanki yıllardır konuşmacılık yapıyorum ama başkalarının yanındayken düşünmeden ne dediğimi bilmeden hesaplamadan aklımdan ne geçiyorsa söylüyordum. Zamanla sosyalleşip insanlarla iletişimin iyiye gittikçe bunlar düzelecek şeyler. Arkadaşın biraz tenezzül gösterse iyi olur sana bir problemin var ve arkadaşın olarak yanında olmalı. Bıksın veya usansın farketmez.

Uyku düzenim iyi kötü var. Kafein genelde sık tüketmem.
O zaman kimseyi dinlemeyin bir hatta mümkünse birkaç doktora görünün.Bu forum için demiyorum ki bence bu forumdaki cevaplar diğerlerinden daha güzel fakat internetin genelinde çok bilgi kirliliği var.İnternetten halletmeye çalışırsan işin içinden çıkamayabilirsin.

Algılıyorum ama beynimde bir sıraya koyamıyorum sanki.
Odaklanma konusunda bir eksiklik belki olabilir, dikkatin çabuk dağılıyordur. Altyazı olmadan film veya dizi izlemeyi dene, konuşmaları dikkatle dinle hatta durdurup kendin cevap vermeye çalış. Belki bu insan ilişkilerinde kontrolü elinde tutabilmene yardımcı olur. Şahsen, bunun bana katkısı oldu.

Konuşmadan durmam çok zor.
Konuşma demedim, gereksiz konuşma. Anlatmak istediğini gereksiz uzatma. Kısa ve net tutmaya çalış. Karşındakini iyi dinle.

Bol bol kitap oku ama roman tarzı değil, felsefi tarzda. Anlamaya çalışarak oku.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı