İnsanların yayıncı olmak istemesi

mtrex222

Hectopat
Takip ettiklerim arasında bir şekilde kariyer sahibi, lisans okumuş bir seviyede kariyere sahip insanlar var, tam zamanlı yayıncı olmak istiyorlar, merak ettiğim gerçek hayat, iş hayatı bu kadar sıkıcı, dayanılmaz ve çekilmez mi, pinekleyerek, .muhabbeti yaparak para kazanmayı daha mı tatlı buluyorlar sizce?

Sevdiğiniz, mutlu olacağınız mesleği yapın diye boşuna demiyoruz. O arkadaşların mesleklerinden mutsuz demek ki de o yüzden tam zamanlı yayıncı olmak istiyorlar. Yoksa lisans okumuş ve iyi bir kariyere sahip olup tam zamanlı yayıncı olmanın hiçbir anlamı yok. Olsa olsa hobi olarak yaparlar.

Takip ettiklerim arasında bir şekilde kariyer sahibi, lisans okumuş bir seviyede kariyere sahip insanlar var, tam zamanlı yayıncı olmak istiyorlar, merak ettiğim gerçek hayat, iş hayatı bu kadar sıkıcı, dayanılmaz ve çekilmez mi, pinekleyerek, .muhabbeti yaparak para kazanmayı daha mı tatlı buluyorlar sizce?
Ülkemizdeki bir sürü kişi kolay yoldan para kazanmak istiyor. Bunun içinde en iyi yollardan biri fenomen olmak. Bence çoğusu bu işi fazla kolay sanıyor. Az çok hak veriyorum.

İş hayatını bilemeyeceğim insanın ideallerine bağlı. Sıkıcı olup olamayacağı?

Arkadaşlar yayıncı olmak kolay değil. Birincisi masraflı; kamerasıdır, ekipmanıdır, oynayacağın oyundur, yapacağın muhabbet, insanlara hitap etme. Kamera sana odaklansın iyi görün diye açtığın ışıklandırma bile başlı başına eziyet, hele ki yaz ayı ise klimasız çekilmez o ışık. Bir anda hype olup belli bir kitleyi tutmak bile zor iş, yetenek ister. Sizin savunduğunuz sava bakarsak, taksicide oturduğu yerden para kazanıyor, ofis çalışanıda, programcısıda. Lütfen ön yargılardan arının. Sağlıcakla kalın.

Bu ülkede kolay yoldan (veya kolay görünen) para nerede varsa bizim millet oraya hızlı bir şekilde yönelir. Şu an bir yayıncılık furyası var ama dünyanın birçok ülkesinde var aslında. Amerika'da çocuklar büyüyünce doktor veya mühendis olmak yerine yayıncı olmak istiyorum diye öğretmenlerine :)

Aslında kolay gibi gözükse de inanılmaz zahmetli ve yorucu bir iş. Belli bir kitleye ulaşmış insanlar için güzel elbet ama ben 3-4 sene boyunca 20-30 kişiye yayın yapan insan gördüm sonradan usanıp bırakmışlardı.

• Evden çalışıyorsun,
  • Çalışırken istediğini giymekte özgürsün,
  • Markalar sana ücretsiz ürün gönderiyor, (Kazan kazan esasına göre.)
  • İşinin patronu sensin,
  • Eve getireceğin ekmek, altın tepside sunuluyor.
  • Turnuvulara katılıyorsun daha çok takipçi geliyor,
  • Turnuvalar sayesinde başka ülkeler, fuarlar gezebiliyorsun,
  • Kitleleri yönlendirebiliyorsun,
  • Sokakta insanlar seninle fotoğraf çekilmek istiyor, birçok sebebi var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı