İnsanlarla geçinenemek

koniquest

Hectopat
Daha fazla  
Sürekli insanlarla aram bozuluyor. Gece yatakta kendi kendime artık kimseye bulasmayacagım diyorum ama yine oluyor. Lise son sınıftayım. Mesela birileriyle konusuyoruz bir şeyini gosteriyor hemen hava atıyorsun gibi seyler diyorum. Kimseye bulasmadan duramıyormusum gibi bir izlenim cıkıyor ortaya. Nasıl kurtulurum bundan?

İnsan beyninin duyguları 20'li yaşlarda oturmaya başlar. Bu yüzden lisede böyle şeyler olması normal zaten Türkiye'de yaşadığımız için de lise de ki biri çocukluk döneminde yaşadıklarını aktarır.

"Gençlik" sebebiyle geçiştirmek mi mantıklı olur yoksa gençlik yıllarında "kötü" olarak nitelendirilen bir kişilik olarak hatırlanmak mı rahatsızlık verir bilemiyorum... Bence "kötü" olarak hatırlanmak biraz daha ağır basar. Şahsen fikriniz sorulsun ya da sorulmasın direkt olarak iyi ya da kötü nitelikli düşüncenizi belirtmenizi pek tavsiye etmiyorum (zamanlama dahilinde davranılmalıdır), biraz daha gözlemci ve samimi bir profil oluşturmaya çalışmak ve o ekol çerçevesinde hareket etmek sizlere daha çok şey kazandıracaktır. Sonuçta samimiyet hissetmeyen insanların sizlerle istişare yapmasını, sohbet etmesini, dertleşmesini ya da sırlarını paylaşmasını bekleyemezsiniz...

"Gençlik" sebebiyle geçiştirmek mi mantıklı olur yoksa gençlik yıllarında "kötü" olarak nitelendirilen bir kişilik olarak hatırlanmak mı rahatsızlık verir bilemiyorum... Bence "kötü" olarak hatırlanmak biraz daha ağır basar. Şahsen fikriniz sorulsun ya da sorulmasın direkt olarak iyi ya da kötü nitelikli düşüncenizi belirtmenizi pek tavsiye etmiyorum (zamanlama dahilinde davranılmalıdır), biraz daha gözlemci ve samimi bir profil oluşturmaya çalışmak ve o ekol çerçevesinde hareket etmek sizlere daha çok şey kazandıracaktır. Sonuçta samimiyet hissetmeyen insanların sizlerle istişare yapmasını, sohbet etmesini, dertleşmesini ya da sırlarını paylaşmasını bekleyemezsiniz...
Lise için pek önemli değil ama ileriki yaşlarda durum böyle devam ederse hep yalnız kalır. Mesela ben doğduğumdan beri kimseyle geçinemiyorum, bir süre sonra umursamamaya başladım. Yalnızlık beni rahatsız etmiyor.

Aga böyle böyle dert ederek kurtulacaksın, sihirli bir çözümü yok yani bilgisayar tamir etmiyoruz, kişilik oluşturuyorsun. İtici bir özellik ama farkında olman ve kurtulmak istemen güzel bir şey. Zaten sosyal hayatta asla tam olarak kendimiz olamayız, bu da baskılayıp başka yöne evriltmen gereken kişilik özelliklerinden biri. İnan her kesin böyle yapmak istemediği hareketleri var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı