İnsanlarla tartışamıyorum

Şimdi gülücük atabilirsiniz ama birisiyle bir konuda tartışırken sürekli susuyorum. Karşımdaki herkes laf cambazı bir şey söyleyemiyorum aynı şekilde mesajlada.

Gerek de yok, haklıysanız ve karşınızdaki yine de sesini yükseltiyorsa uğraşmaya değmez, o kişi önce bir dinlemeyi ve anlamayı öğrensin. Haksızsanız zaten neden tartışasınız.

Muhtemelen sürekli aynı insanlarla konuşuyorsun. Farklı insanlarla konuş, kitap oku, bulmaca çöz. Bu tarz şeyler hızlı cevap vermene yardımcı olur. İnsanlar çingene gibi tartışırken, mevzu laf sokmaya gelince bir anda kafaları çalışıyor.

Haklı olmadığın ya da çok bilmediğin konu ise normaldir.

Zaten kimseyle konuşmuyorum insanlar gelip gelip bana bulaşıyor.

Muhtemelen sürekli aynı insanlarla konuşuyorsun. Farklı insanlarla konuş, kitap oku, bulmaca çöz. Bu tarz şeyler hızlı cevap vermene yardımcı olur. İnsanlar çingene gibi tartışırken, mevzu laf sokmaya gelince bir anda kafaları çalışıyor.

Geçen yaz tatilinde hepsi 300+ sayfa 19 tane kitap okudum.

Aklıma gelen bir diğer sebep özgüven eksikliği, panik olduğumuz durumlarda beynimiz duruyor. Sen tartışmaya girerken kafanda 1-0 geride başlıyorsun, çünkü konuyu açma sebebin aklına geliyor. Kendini rahat hissettiğin insanlarla takıl. Tek başınaysan illa biri gelip salça oluyor ilgi manyağı maymun ordularından.

Durumun nesi komik? İnsanlar gelip gidip beni eziyor ben size ne yapmam gerektiğini soruyorum siz saçma sapan cevaplar veriyorsunuz.

Duyduğum en saçma cümle, kimse gelip dur şuna laf atayım bir demez, ya doğru insanlara takılmıyorsun ya da kendini fazla ezdirmişsin bu yüzden herkes sana sataşıyor.

Vallahi ortada bir tartisma varsa bir kisi haksizdir, insanlar haksiz olmalarina zeytinyagi gibi uste cikmaya calisiyorsa tartismaya girme zaten. Laf cambazligi ile uste cikmaya calisanin hakki kotektir. Bu forumda cok insan var gercek hayatta keske karsilassam dedigim açıkçası klavyeyle yapilan erkeklige yanit vermeye degmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı