Instagram hesabım çalındı

askabad

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar uzun süredir Instagram'ım saldırı altındaymış. Dün akşam itibarıyla girip Instagram'a bağlı şifremi ve mail adresimi (Hotmail) değiştirmişler. Ben de geri almak için bana gönderdikleri bağlantıya tıkladım. Önce kullanıcı adımı yazdım, sonra WhatsApp'tan kod geldi onu girdim, üçüncü aşamada benden authenticator onayı istediler. Ben iki aşamalı açmamıştım o yüzden o kodu giremedim. Sonradan Microsoft authenticator üzerinden şifre oluşturdum ama onu hatalı saydı kabul etmedi. Google Authenticator üzerinden hesap oluşturmak istediğimde ise Hotmail'imin yıllar önce değiştirdiğim telefon numarasına kısa mesaj gönderip doğrulamaya çalıştığı için olmadı.

Başka bir yol deneye tıkladım oradan selfie sayfasına geldim. "evet, hesabımı onaylamak için bir selfie videosu çek"e tıkladım sonra benden mail adresi istedi. O aşamayı geçemiyorum çünkü mail adresini girdikten sonra aşağıdaki gönder tuşuna bassam da mavi tuş önce sönüyor sonra tekrar yanıyor yani selfie aşamasına geçemiyorum.

Instagram uygulamasını güncelledim, sildim yeniden yükledim, telefonu kapatıp açtım, önce Chrome sonra Safari ve Mozilla üzerinden denedim sonuç aynı. Hatta Chrome dışında başlatınca buraya kadar bile gelemiyorum.

Giriş bağlantısı isteme yoluna gidiyorum, orada da hesabımı dondurdukları için bağlantı oluşturmuyor. Sanırım Hotmail hesabını da patlatana kadar Instagram'ı donuk bırakacaklar.

An itibarıyla Hotmail hesabımı kırmak için farklı IP'ler üzerinden günde 40-50 deneme yapılıyor. Orada authebticator'ı etkinleştirdim ve aşırı zor bir şifre oluşturdum. Bu arada sadece bilgisayarıma bağladığım iki Instagram hesabım çalınmış. Sorunun bilgisayar üzerinden yapılan bir şey olduğunu düşünüyorum ama Kaspersky ve Avast herhangi bir virüs de bulamadı bu konuda güvenlik açığını kapatmak için de fikrinizi isterim. Bugün Steam hesabım üzerinden de bir sürü item alınıp satıldığını gördüm ve ne yapacağımı bilmiyorum. Neyse ki herhangi maddi bir zarar yok.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-01-27 at 22.47.29 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-27 at 22.47.29 (2).jpeg
    47,5 KB · Görüntüleme: 50
  • WhatsApp Image 2025-01-27 at 22.47.29 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-27 at 22.47.29 (1).jpeg
    50,5 KB · Görüntüleme: 46
  • WhatsApp Image 2025-01-27 at 22.47.29.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-27 at 22.47.29.jpeg
    56,1 KB · Görüntüleme: 94
  • WhatsApp Image 2025-01-27 at 22.47.28.jpeg
    WhatsApp Image 2025-01-27 at 22.47.28.jpeg
    92,7 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum öncelikle çok geçmiş olsun Instagram hesabin için pek yaoabileceğin yok gibi bende yaşadım savcıya kadar gittim ama olmuyor umursamadılar. Bilgisayarına kesinlikle ama kesinlikle format at.

Dostum öncelikle çok geçmiş olsun Instagram hesabin için pek yaoabileceğin yok gibi bende yaşadım savcıya kadar gittim ama olmuyor umursamadılar. Bilgisayarına kesinlikle ama kesinlikle format at.
Teşekkür ederim. En kısa sürede format atacağım ama hesap kurtarılabilir sanki çünkü tamamen organik, 8 yıllık ve kendi fotoğraflarımdan oluşan bir hesap. Selfie yöntemi ile çoğu kişi geri almış ben o aşamaya tuş aktivasyonu nedeniyle geçemiyorum.

Teşekkür ederim. En kısa sürede format atacağım ama hesap kurtarılabilir sanki çünkü tamamen organik, 8 yıllık ve kendi fotoğraflarımdan oluşan bir hesap. Selfie yöntemi ile çoğu kişi geri almış ben o aşamaya tuş aktivasyonu nedeniyle geçemiyorum.
Belki farklı bir telefon yada farklı bir ip beya wifi üzerinden denerseniz olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı