Instagram hikayesi Android telefonlarda daha kalitesiz çıkıyor

xodevran

Centipat
Katılım
16 Haziran 2019
Mesajlar
41
iPhone telefonda yüklendiğinde videolar daha kaliteli fakat Samsung telefonda aynı videoyu attığımda daha kalitesiz paylaşılıyor. Bunun sebebi nedir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O instagram geliştiricileri ile alakalı bir durum. Modlu instagram kullanıyorum başka geliştirici tarafından yapılan. Hikaye ve Normal paylaşımlar da görüntü kalitesi bozulmadan paylaşım yapabiliyorum.
 
Samsung yine Android ekosisteminde İnstagram hikayelerini nispeten kaliteli paylaşan bir marka. Siz birde Xiaomi'yi görün :) çektiğiniz ile paylaştığınızın alakası olmuyor resmen
 
iPhone 6S ve üzeri bir cihaz kullanıyorsanız kamera ayarlarında 60FPS seçili ise çok daha kaliteli videolar çekiyor iPhone modelleri. Sorunun çok azı instagram kaynaklı. Sebebi Android üreticilerinin kamera yazılımlarının optimizasyonu halen çok iyi değil. Ayrıca Android telefon üreticilerinin çok çeşitli ekran formatları var. iPhone modellerinde ise bu farklılık çok az. Stabiliteyi daha rahat yakalıyorlar Instagram uygulamasında. Android modeller üzerinden resim veya video paylaşırken tekrar optimize ediliyor. Sebebi tam olarak bu. Bunu çözmeniz şuan için imkansız gibi birşey maalesef.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı