Instagram NCMEC bildirimi

• Konuyu başlatan 899088
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 108
  • Görüntüleme 16.583
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 sene olması bir şeyi değiştirmez bence, bazı davalar 4-5 yıl sonra açılıyor

Şu reddit başlığını arat, oradaki kişiyle aynı şekilde itiraz sonucu geldi:

What the actual ****!? High profile Instagram disabled for no reason
Kanka redditen sana nasıl ulaşabilirim. Konuşmamız lazım nickini yazabilir misin

Özelden mesaj atabiliyoruz. Sen kullanıcı adını yaz ben sana yazayım. Yazdığımda mesajlar kısmında isteklere düşecek oradan kabul et benzer bir durum var konuşalım
Kullanmayı bilmiyorum, özel mesaj atabiliyor muyuz orada ?

Özelden mesaj atabiliyoruz. Sen kullanıcı adını yaz ben sana yazayım. Yazdığımda mesajlar kısmında isteklere düşecek oradan kabul et benzer bir durum var konuşalım

Sen yaz hata alıyorum ben

Son düzenleme:
Kullanmayı bilmiyorum, özel mesaj atabiliyor muyuz orada?

Merhaba iyi günler kısa geçeceğim meta yani diğer adıyla facebook/instagram 2024 Kasım ayından itibaren yasal csam tanımına uymayan metaryelleri artık ncmec e bildirmeyeceğini açıkladı şöyleki siz metanın sizi ncmec e bildirdik ifadesini gördüğünüz gibisinden bir şeyler yazmışsınız öncelikle bana tam yazan şeyin ne olduğunu yazarsanız en iyi şekilde yardımcı olurum ve sizin sadece ncmec in tanımını görmeniz sizin her zaman bildirildiğiniz anlamına gelmez.

Merhaba iyi günler kısa geçeceğim meta yani diğer adıyla facebook/instagram 2024 Kasım ayından itibaren yasal csam tanımına uymayan metaryelleri artık ncmec e bildirmeyeceğini açıkladı şöyleki siz metanın sizi ncmec e bildirdik ifadesini gördüğünüz gibisinden bir şeyler yazmışsınız öncelikle bana tam yazan şeyin ne olduğunu yazarsanız en iyi şekilde yardımcı olurum ve sizin sadece ncmec in tanımını görmeniz sizin her zaman bildirildiğiniz anlamına gelmez.
Şu reddit başlığını arat, oradaki kişiyle aynı şekilde itiraz sonucu geldi:

What the actual ****!? High profile Instagram disabled for no reason

Merhaba, Öncedeki Instagram hesabım kapandı ve giriş yapmaya çalıştığımda hesabın NCMEC'e rapor edildiği uyarısını aldım.
Kısaca anlatayım:
Dil geliştirmek için kullandığım sitede Endonezya'lı biriyle muhabbet ilerledi ve Instagram'a geçtik. Konu ilerleyince cinselliğe döndü ve karşılıklı fotoğraf atmalar başladı. Yaşının küçük olduğunu sohbet esnasında yeni söylemişti ama ben artık konuşmak istemediği için bahane uyduruyor diye düşünmüştüm. Karşı taraftan herhangi bir cinsel fotoğraf gelmedi ama ben yaşına inanmadığım için sonrasında ben gönderdim. Sonra hesabımı şikayet edeceğini söyledi ve yarım saat içerisinde hesabım kapandı. İtiraz ettim hesabımın açılması için ancak sistem 3 gün önce NCMEC'e rapor gönderildiğini söyledi. Büyük ihtimalle bu süreç Türkiye'ye taşınacak ve bir dava dosyasıyla karşı karşıya kalacağım. Başından benim gibi bir olay geçen bir müvekkiliniz var mı acaba? Süreç nasıl ilerliyor?

Bu olay 2 yıl önce burada tekrar konuşulmuştu, dava sonucu ne çıktı bilmiyorum ama eğer sistem aynıysa böyle bir süreç ilerleyebilir. Şuan baya ban dalgası var, benim hesabım hiçbir sorun olmamasına rağmen cse denilip banlandı, itirazım da 2 dk sonra otomatik olarak reddedilip hesabım gitti, şuan redditte binlerce kişi bu sorundan dolayı gruplar kuruyor. Bende ncmec uyarısı yoktu ama genel olarak şuan önlerine geleni cse adı altında banlıyorlar, bu işinize gelebilir ama bir yandan da bariz biçimde şikayetçi var, inşallah sorunsuz atlatırsınız.

Bu olay 2 yıl önce burada tekrar konuşulmuştu, dava sonucu ne çıktı bilmiyorum ama eğer sistem aynıysa böyle bir süreç ilerleyebilir. Şuan baya ban dalgası var, benim hesabım hiçbir sorun olmamasına rağmen cse denilip banlandı, itirazım da 2 dk sonra otomatik olarak reddedilip hesabım gitti, şuan redditte binlerce kişi bu sorundan dolayı gruplar kuruyor. Bende ncmec uyarısı yoktu ama genel olarak şuan önlerine geleni cse adı altında banlıyorlar, bu işinize gelebilir ama bir yandan da bariz biçimde şikayetçi var, inşallah sorunsuz atlatırsınız.

CSE ne ve nasıl bir bildirim almıştınız?

CSE ne ve nasıl bir bildirim almıştınız?

Child s*xsual exploitation diye geciyor. Öğretmenim, asla böyle saçma salak bir ban yiyecek bir hesabım yoktu, 8 yıllıktı ve takiplestiklerimin içinde hocalarim, meslektaslarim, ogrencilerim vardi, Dark mizahi bile begenmeye cekinirdim veya uygulamadan cikmadan once yanlislikla absürt bir şey begenmisimdir diye korkup hareketlerimden begenilerimi kontrol ederdim ama böyle bir hesap bile cse denen zirvalik banini yedi. Şu an dünya çapında birçok insan Instagram'dan banlaniyor ve çogu bu sebepten banlaniyor, Reddit'te her gün yeni banlanan yuzlerce insan gruplara katiliyor, metaya davalar aciliyor. Gercekten bu sucu işleyenler için cse baninin yaninda bir de "sizi Ncmec'e bildirdik" tarzi bildirim geliyor. Bu bildirim gelen kisiler genelde o sakıncalı içeriği gercekten paylaşan, etkileşime giren, 18 yas altindaki kisiyle cinsel muhabbetler yapan veya hesabi ele gecirilip habersiz yapilan insanlar oluyor.

Ama şu an aslinda Meta'nin yapay zekasina kurban gidiyoruz. Meta yapay zeka kullanip cok alakasiz seylere bile agir sebeplerle ban koyuyor. Benim illaki öğrencilerimle yaptığım konusmalar vardi, ödevdir, hal hatir sormadir, ya da ne bileyim belki komik post paylasmaktir. Muhtemelen yapay zeka beni bircok 18 yas alti insanla etkilesime girdigim icin banladi ama lise öğretmeni olduğum için ya bu zaten. Hani öyle saçma bir şey ki gitgide sorun buyuyor, Reddit'te öğretmen, polis, fitness hocasi veya sadece cocugunu paylasan anneye kadar herkes bundan muzdarip, kimisi dava aciyor kimisi baska bir hesaba verified alıp gercek insanla muhatap olup itiraz edip bir ihtimal hesabını kurtariyor. Imza kampanyasi 12 bine yaklasiyor. İnşallah bu sacmalik daha fazla buyumeden hatalarini kabul eder ve düzeltirler.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı