Instagram üzerinden dolandırıldım

enesbsk

Kilopat
Katılım
16 Şubat 2014
Mesajlar
336
Çözümler
2
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Otomotiv Mühendisi
Son 2 gündür Bursa'da dolandırıcılar insanların Instagram'larını hackleyip takipleştiği bütün herkese "merhaba nasılsın" diye mesaj atıyorlar, genellikle kız hesaplarından atıyorlar ve Teknosa 400 TL indirim çeki vereceklerini, 2020'ye evet yazıp yollamanı istiyorlar. Dün bir arkadaşım ile otururken arkadaşımın telefonuna aynı mesaj geldi, anında fark ettik ve cevap yazmadık. Bugün benim tanıdığım başka bir hesaptan aynı mesaj geldi, onu da anlayıp küfür ettim, direk engelledi beni. Çekirge 3'üncüye zıplayamadı, aynı kişi anneme mesaj atmış, annem de boş anına denk gelip 2020'ye evet yazıp yollamış. Toplamda 240 TL çekmişler telefon faturasından, 240 TL'den fazla çekememelerinin sebebi de günlük işlem limitini aşıyor olması. Vodafone müşteri hizmetlerini aradık, birkaç yere yönlendirdiler ama 240 TL'yi geri alamıyoruz. Bu parayı muhtemelen alamayacağım ama hakkımı aramak istiyorum. Siber suçlara suç duyurusunda bulunsam, arkası gelir mi? Yani suçlular bulunur mu? Bir de davayı kazanırsam avukat masraflarımı karşılarlar mı? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada insanların banka hesap numaralarını da almışlar, banka hesaplarını boşaltmışlar. Doğal seleksiyon böyle bir şey galiba, kimse durduk yerde 400 TL Teknosa çeki vermez sonuçta. :D.

Edit: Şikayetvar üzerinden aynı dümene düşen insanlar da var, galiba bursa ile sınırlı değil, tüm Türkiye'de tokatlıyorlar insanları.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam siber suçlara başvur polise git ama para geri gelmez (imkanı yok.). Zamanında benim annemde şok çeki demiş diler annemde babama söyledi, babam polis direk küfür edip... Ama polise gitmek çare değil olay siber suçlara taşınırsa ve haber kanalına çıkarsan başkasının dolandırılmasını engellersin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı