Instagram vs Twitter vs TikTok

• Konuyu başlatan 244012
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 49
  • Görüntüleme 6.931
Neden diğerleri değil?
Baş ağrıtıcı ne cacık varsa Twitter'da var; ister bilgi ara, ister karı kız.

Instagram keşfetinde eğlence ön planda oluyor.
Spor, medya, hobilere yer veriyor.

TikTok'ta ise keşfetini düzenlemesi zahmetli, bence kusuru reklama yer vermesi ve içerik üreticilerin aşırı phonk şarkı kullanması; kafam çekmiyor bu türü.

Ne yapabilirler? Aydınlatabilir misiniz?

Çin'deki tüm büyük teknoloji şirketleri kominist partinin boyunduruğu altındadır ve hepsi kominist parti üyesidir. Tencent'ın başkanı bile kominist parti üyesidir. Dolayısıyla senin verilerini kullanarak istediklerini yapabilirler. TikTok verileri satarken herhangi bir sorumluluk almıyor.

Instagram ve Twitter gibi ABD menşeli platformlar ise verileri satarken bundan sorumludurlar, yeni senin verilerine bir şey olursa çok rahat dava açabilirsin, hatta açmana bile gerek kalmadan ABD'de yerler o şirketi.

Çin'deki tüm büyük teknoloji şirketleri kominist partinin boyunduruğu altındadır ve hepsi kominist parti üyesidir. Tencent'ın başkanı bile kominist parti üyesidir. Dolayısıyla senin verilerini kullanarak istediklerini yapabilirler. TikTok verileri satarken herhangi bir sorumluluk almıyor.

Instagram ve Twitter gibi ABD menşeli platformlar ise verileri satarken bundan sorumludurlar, yeni senin verilerine bir şey olursa çok rahat dava açıp tazminat alırsın, hatta açmana bile gerek kalmadan ABD'de yerler o şirketi.
İnternet bağlantın varsa veri konusunu kafana takmana gerek yok. :)

Reddit kullanan kişi profilleri aşağı yukarı bellidir. Reddit aslında Instagram'a göre daha özel bir platform ve genelde dediğim gibi kullanıcıların kafa yapısı, profili vs. aşağı yukarı benzer. Genel olarak normal bir insan gibi takılacak olsam Instagram'da haber, spor, mizah, film sayfalarını takip ederim. Ki öyle yapıyorum, ilgi alanım olan her sayfayı Instagram'dan takip ediyorum ve tek bir sosyal medya platformu kullanıyorum o da Instagram.
Ben de aynı şekilde yapabilirim gibi.
Hocam eğer çok arkadaşınız varsa ve silince aranız açılacaksa Instagram'ı kullanın. Ama böyle bir sıkıntı yoksa Reddit'ten devam.
Instagram'ım şu an fake hesap gibi duruyor öyle bir derdim yok.

Baş ağrıtıcı ne cacık varsa Twitter'da var; ister bilgi ara, ister karı kız.

Instagram keşfetinde eğlence ön planda oluyor.
Spor, medya, hobilere yer veriyor.

TikTok'ta ise keşfetini düzenlemesi zahmetli, bence kusuru reklama yer vermesi ve içerik üreticilerin aşırı phonk şarkı kullanması; kafam çekmiyor bu türü.
Keşfeti düzenlemek çok mu zahmetli?

Instagram ve Twitter gibi ABD menşeli platformlar ise verileri satarken bundan sorumludurlar, yeni senin verilerine bir şey olursa çok rahat dava açabilirsin, hatta açmana bile gerek kalmadan ABD'de yerler o şirketi.
İnternet bağlantın varsa veri konusunu kafana takmana gerek yok. :)
Veri mevzusu o kadar dert mi herkes alıyor ve her yerde verilerimiz zaten.

ABD boşuna TikTok'u yasaklamaya çalışmıyor sonuçta. Öyle ya da böyle risk büyük.

Belli ki yazdıklarımdan hiçbir şey anlamamışsın.
Bu seviyede olduğunu unuttum. Yine de ileride bana bir zararı olur mu?

Veri mevzusu o kadar dert mi herkes alıyor ve her yerde verilerimiz zaten.
Sen de söylediklerimi anlamamışsın. Hepsini tek tek yazmakla uğraşmayacağım.

Şu videoyu izle, dediklerimi özetliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

ABD boşuna TikTok'u yasaklamaya çalışmıyor sonuçta. Öyle ya da böyle risk büyük.

Belli ki yazdıklarımdan hiçbir şey anlamamışsın.
Gizlilik falan diyorsun da internete bağlıysan gizlilik diye bir şey yok. Arkadaş sana kominist parti veriler ile ne yapabilir diye sormuş, sen çok şey yapabilirler diye cevap vermişsin. :D Bi' Elon Musk değilsen senin verinin bir önemi yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı