Instagram'da kalite bozmayan Android telefon var mı?

3:4 9:16 1:1 ölçekler vardır. 3:4 megapikseli en yüksek olan orandır ve en az kayıp olur. Görüntü büyüdükçe kayıp artar yanlış bilgi vermeyin.
Kalite kaybı olmaz demedim? Ne bu hemen "Yonloş bolgo vormoyon." demeler falan? Örneğin bir Instargram hikayesi atacaksınız. Hikayede megapikselin en ufak bir etkisi yok. Yakınlaştırma yapamıyorsun zaten. Postlar da aynı şekilde. Megapiksel Instagram'da hiçbir şey ifade etmiyor.

Kalite kaybı olmaz demedim? Ne bu hemen "Yonloş bolgo vormoyon." demeler falan? Örneğin bir Instargram hikayesi atacaksınız. Hikayede megapikselin en ufak bir etkisi yok. Yakınlaştırma yapamıyorsun zaten. Postlar da aynı şekilde. Megapiksel Instagram'da hiçbir şey ifade etmiyor.
O zaman kalite kaybı neyden kaynaklanıyor?

Kalite kaybından bahseden bir kişiye cevap olarak yanlış oran paylaşmışsınız. Bu da demek oluyor ki o kişi ile hem fikirsiniz.

Tamam da telefonun kamerasıyla video çekip story yüklüyorum yine kalite düşüyor.
Kardeşim telefonunun kamerası kötü. Instagram whatsapp gibi anlık fotoğraf paylaştığımız her yer kaliteleri hız açısından düşürüyor. Bu iphone ve diğer telefonlarda da mevcut. O cihazlardan paylaşılan görüntülerin iyi gözükmesinin sebebi renk kalitesi ile alakalı. Telefonların kendi iso dengesi ile alakalı bir durum. Her telefonun kalitesi düşüyor. Kamerası normalde iyi olmayan telefonların kat kat fazla düşüyor.

Kardeşim telefonunun kamerası kötü. Instagram whatsapp gibi anlık fotoğraf paylaştığımız her yer kaliteleri hız açısından düşürüyor. Bu iphone ve diğer telefonlarda da mevcut. O cihazlardan paylaşılan görüntülerin iyi gözükmesinin sebebi renk kalitesi ile alakalı. Telefonların kendi iso dengesi ile alakalı bir durum. Her telefonun kalitesi düşüyor. Kamerası normalde iyi olmayan telefonların kat kat fazla düşüyor.
Tamamdır. Teşekkürler.

Hocam Instagram'da hikaye ve gönderiler için en boy oranları var. Onların dışına çıkarsan kalite düşüyor ve bazı durumlarda fotoğraf videonun bazı kısımları gözükmüyor vb.

Genelde grafikle uğraşan kişiler bilgisayardan bu en boy oranına ve çözünürlüğe göre ayarlayıp paylaşırlar resim ve videoları. Telefonda böyle şansın olmadığı için kamera ayarları ile oynaman lazım.(İnternetten bak).
YouTube'da "nezihi gözen" var kendisinden Online kurs almıştım(sertifikalı). Kanalında Instagram için fotoğraf, video, hikaye ve postlar için bilgi mevcut.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı