Inte Core 2 Quad Processor Q9400 Sistem Upgrade

Sercan Esen

Hectopat
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar yavaş yavaş sistemimi değiştirmek istiyorum. Sistem baya eski.

• Psu=400 watt
  • Anakart= Asus P5Q SE2
  • Ram= 4 GB DDR2
  • İşlemci=Inte Core 2 Quad Processor Q9400
  • Ekran Kartı= Zotac Nvidia 9800 gt

İlk neyi değiştirmem gerekiyor yada ilk değiştireceğim hangi parça bana daha yararlı olur ? Kafam cidden çok karıştı :( Siz ne tavsiye ederdiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ay anca 300 tl gibi para ayırabilirım anca zaman sıkıntım yok yavaş yavaş toplamak istiyorum. Ben diyorum ki hd 7790 alayım hiç yoktan diğer ayda bir psu sonra ram ardından anakart ve işlemci böyle bana mantıklı gibi geliyor ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olabilir ama eğer ben 5 ay sabredebilirim dersen
amd fx 6300 işlemci
asus m5a97 r2.0 anakart
amd r9 270x ekran kartı
600 w' lık bir kasa
8gb 1600 yada 1866 mhz lik 4x2 ram 1500 lira gibi civara alabilirsin kusura bakma mobilde olduğum için sitelerden toplayamadım.

Ekran kartı al ama iyi bir şey almaya çalış. Mesela GTX760 - 770, AMD R9 280x gibi seviyelere dayan. Her ay 300TL. ayırmak büyük bütçe demektir.

:) İlk olarak ekran kartı alınmaz sıralı alınacaksa şu şekilde olması temel parçaları almadan ve sürekli değişen parçaları ilk almak akıllıca değildir.

• Anakart
  • İşlemci
  • Kasa+PSU
  • Ram
  • HDD
  • Ekran kartı
Bu sıra ile kurulur.
Çünkü Ekran kartları çok çabuk değişir. Anakart + işlemci fiyatlardan dolayı değişim ve uyum sorunu fazla yaşanmaz.
Neden?:
Anakart Temel parçadır,

İşlemci Anakart olmadan işe yaramaz,

Anakart+ işlemci alındı Kasa ve PSU(500W+) alınmadan bir işe yaramaz,

Anakart, işlemci Kasa+psu alındı Ekran kartı alsan Ram olmadan çalışmaz ve ram daha ucuz bir parçadır,

Bunlar alındı HDD ve Ekran kartı kaldı ekran kartı alsan HDD olmadan sistemi nasıl çalıştıracaksın? :), Tabi ki HDD alınacak, çünkü onboard da da kullanılabilir,

Kaldı en son ekran kartı, tabi bunu iyi almak için en son aldığın için güncel bir ekran kartı alma imkanında olmuş oluyor :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı