Intel 10. Nesil Comet Lake-S İşlemciler Gecikebilir

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Intel 10. Nesil Comet Lake-S İşlemciler Gecikebilir
Intel-Bst.jpg

Intel’den sızdırıldığı iddia edilen görsel, 10. nesil Intel yongaların tanıtım tarihine gölge düşürüyor. Koronavirüsün teknoloji endüstrisine ve tedarik zincirlerine ne denli zarar verdiği malumunuz. Bu sebepten dolayı iptal edilen etkinlikleri, ...

Devamı: Intel 10. Nesil Comet Lake-S İşlemciler Gecikebilir
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

2019 sonunda gelmesi gereken işlemciler 6 ay gecikecek. Intel için üzücü bir durum çünkü 3. nesil Ryzen'lara iyi bir rakip olup piyasadaki yüzdesini arttırması gerekiyordu. 10. nesillerin performansına yazık olacak bu gidişle.

Beklemeye değmez mi? Bekliyorum ama bilemedim şimdi. 😂 Eğer 6-7 ay daha uzarsa beklemeyebilirim.

Bekle ama Ryzen 4000'i bekle. Intel'in TPD değerleri zaten şu an da kontrol dışı, 9900K tam yük altında 240W çekiyor. Buna 2 çekirdek daha ekleyip bir de frekans yükseltip bir daha sürecekler piyasaya en az 300W çeker. Tabi herkes 10900K almayacak ama benzerini alt modellerde de yapacaklar.

Bekle ama Ryzen 4000'i bekle. Intel'in TPD değerleri zaten şu an da kontrol dışı, 9900K tam yük altında 240W çekiyor. Buna 2 çekirdek daha ekleyip bir de frekans yükseltip bir daha sürecekler piyasaya en az 300W çeker. Tabi herkes 10900K almayacak ama benzerini alt modellerde de yapacaklar.

AMD'nin işlemcileri de ertelenir. 😂 Oyun odaklı bir sistem kurmayı düşünüyorum. Şimdi bu virüs yüzünden fiyatlar artmaz umarım.

AMD'nin işlemcileri de ertelenir. 😂 Oyun odaklı bir sistem kurmayı düşünüyorum. Şimdi bu virüs yüzünden fiyatlar artmaz umarım.

Bence zaten şu an sistem toplanmaz. Ryzen 4000 yolda, ampere yolda, big navi yolda, çinde cov yüzünden üretim durmuş her şey stoktan veriliyor, ben olsam aralığa kadar bekler Black Friday zamanında alırdım. Çin sonunda cov'u kontrol altına almaya başladı ama bu iyi haber.

20200310_141309.jpg

En fazla 2-3 ay daha beklerim. İşlemcilerden ziyade ampere GPU'ları bekleyebilirim. Bu ay içerisinde tanıtılacaklar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı