Rehber Intel 11. Nesil Mobil İşlemcilerde Undervolt Kilidi Kaldırma

İşlem 10.Nesil işlemcilerde de yarıyor. ASUS TUF cihazımda bu sayede undervolt kilidini açmıştım. Cihazın soğutma sistemi berbat olunca işe yaramıyor tabii. Eline sağlık hocam.
Güncelleme yapmakta fayda var, undervolt işlemi HWMonitor'da gözüküyor.

@alicsndemir BIOS çıktısını da paylaşırsanız hoş olur, kodları da kontrol ederim. CpuSetup kısmı aynı olabilir, yine de kontrol edeyim.

Successful yazıyormuş hocam.

Güncelleme yapmakta fayda var, undervolt işlemi HWMonitor'da gözüküyor.

Eki Görüntüle 1475858

Yok hocam kontrol sağladım.

@alicsndemir BIOS çıktısını da paylaşırsanız hoş olur, kodları da kontrol ederim. CpuSetup kısmı aynı olabilir, yine de kontrol edeyim.

BIOS çıktısını nasıl alabilirm hocam?

Dosya Ekleri

• IMG_20220806_004406.jpg
    74,1 KB · Görüntüleme: 169
@alicsndemir Adımlar doğru, şu an açılmış olması gerekiyor. ThrottleStop'ta hala kilitli mi?

CPU Core ve cache yi aynı şekilde ayarladım. Uyguladım tık yok. Öncedende aynı ayarları yapabiliyordum -100'e kadar yapıyordum tık yoktu yine tık yok.

Hocam tekrar BIOS dump ediyorum değişen hiçbir işlem yok.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    364,7 KB · Görüntüleme: 171
@alicsndemir Şaşırtıcı gerçekten. 10 .ve 11. nesilde işe yarıyor normalde. Gerçi genel olarak i7 ağırlıklı test ettik. Farklı yollarına bakacağım.

Ufak bir bilgilendirme yapalım. ASUS cihazlarda undervolt kilidini kaldırmak cihazı garantidışı bırakıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…