Rehber Intel 11. Nesil Mobil İşlemcilerde Undervolt Kilidi Kaldırma

Dediğiniz tüm işlemleri yaptım.Sizce kilit açılmış mı nasıl anlayabilirim?

@Bertan_58 Kilit açık ve 125mV kadar voltaj düşürmüşsünüz. Cache'i de düşürmeyi unutmayın. İşe yarayıp yaramadığını görmenin en garanti yolu -250mV gibi bir değer denemek. PC'nin donması veya kapanması gerekiyor

İkisini de yaptım sistem kilitlendi Peki en iyi ayar hangisi? Turbo ratio limit dahil olmak üzere ayarlarınızı paylaşabilir misiniz?

@Balgruuf the Greater Şaşırtıcı. Alternatif bir program varsa ona bakmak gerek. XTU'da gözükmez muhtemelen ancak kurup bakabilir misiniz?

Hocam zaten bu işlemci ailesi köken olarak desteklemiyor XTU' yu diye biliyorum.
1 senedir araştırıyorum yapmadığım işlem kalmadı bir türlü galip gelemedim şu işlemciye Hakikaten canımı sıkmaya başladı İntel ve OEM üreticileri; altı üstü voltajı gıdıklayacağız arkadaşlar ya işlemciyi 6 GHz' e çıkartmak gibi bir derdimiz yok. Tabiri caizse şu işlemcilerin boğazından çekin elinizi artık

CPU Core ve CPU Cashe'i -140'lara kadar cektim ancak sıcaklık konusunda bir düşüş olmadı. Turbo limitleri 38-37-36-35 olarak ayarladığımda cok güzel sıcaklık değeri alıyorum. Ama böyle de cok fazla MHz düşüyor.

Bana yardımcı olabilir misiniz? BIOS dump ta kaldım.

@cekicek 10300H için istediniz sanırım.
Kod:
setup_var CpuSetup 0xDA 0x0
Kod:
setup_var CpuSetup 0x3E 0x0
Bunları yazıp uygulasanız yeterli. Cihazınız ASUS TUF ise çalışmayabilir, önceden uyarayım.

Nereye yazayım benim sorunum UEFI toolda setup olan bir dosya bulamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…