Rehber Intel 11. Nesil Mobil İşlemcilerde Undervolt Kilidi Kaldırma

ThrottleStop için undervolt kilidi açıldı fakat XTU'da hala kilitli. Ayrıca işlemin doğruluğunu test etmek için tekrardan dump mı almalıyım yoksa RU.efi ile mi kontrol etmeliyim? ThrottleStop ile birçok değer denedim. En ufak voltaj azaltmasında bile mavi ekran veriyor. Offset değişimleri uygulanıyor sıkıntı yok fakat hiçbir değer stabil olmuyor maalesef.
Excalibur G770 I5-11400h

@Jumrow RU.EFI ile kontrol edebilirsin ancak zaten olmuş yazdığına göre. Kaç mV düşürmeyi deniyorsun?
Neredeyse tüm mV değerlerinde denedim. -20 ile başladım. Zaten en fazla -70'e kadar gidiyor daha sonrasında uygula der demez mavi ekran. -20 mV bile oyun testlerimde mavi ekran veya oyundan atma gibi şeyler yaşattı. Pl1 Pl2 değerleriyle alakalı bir sorun olabilir mi acaba?

Hocam normal bir şekilde kilidi açmışken bugün baktığımda geri kilitlendiğini fark ettim. Bu aşamalarda değişiklik yapmadım hiç. BIOS da güncellemedim. (i5-10300H, ASUS TUF F15 FX506LH)

Bu yolla yine throttle stop üzerinden Turbo tayip limit kısmını açabilir miyiz acaba? Ben işlemci hızını farklı profillere sabitleyip yaptığım ile göre sınırlamak istiyorum. Sıcaklığa çok etkisi oluyor. Ama kilitli bu kısım.

@Tolga Samet konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın ama bu işlem dizüstü bilgisayarların garantisini bozmuyor değil mi hocam?

@Yoldaş_İntel_grafik Garantiye göndermeden önce tekrar kilitlenirse hoş olur. Yine de garantiye engel olacağını sanmıyorum.

Ben daha önce bu yöntemlerle kilidi açmıştım daha sonra BIOS güncellemesi yaptım birçok kez BIOS sıfırladım tekrar kilitlendi ama throttlestopa girince değerler aynı şekilde kalmış tekrar kilidi açmadan ayarları sıfırlama durumum olur mu?

@Tolga Samet acıkcası yapmaya korkuyorum bı bakarsanız ılla o gısterdıgınız ışlemlermi lazım

Dosya Ekleri

• resim_2023-02-13_141900683.png
    81,9 KB · Görüntüleme: 60
  • sas.png
    75,4 KB · Görüntüleme: 53
@letsus Evet. Attığın ekran görüntülerine bakarsak voltaj kısmı kilitli. 11400H'ta işe yarıyor mu emin değilim ancak denemekten zarar gelmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…