Çözüldü Intel 14700HX Turbo Boost nasıl kapatılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gigastico

Centipat
Daha fazla  
HP Victus 16 kullanıyorum ve işlemcim 14700 HX. RDR 2 oynarken işlemcim 97 derecelere kadar çıkıyor bu yüzden Turbo Boost'u kapatmanın yararı olacağını düşündüm. Nasil kapatabilirim acaba?

Çözüm
Öyleyse yöntemde sıkıntı yok hocam. RDR2 ile ilgili ayrı konu açabilirsiniz isterseniz. Ben yine de yaz sıcakları gelmeden dediğim bakımları ve termal ped uygulamasını yaptırmanızı öneririm.
Turbo boost kapatmaktansa işlemciye watt sınırı koymak daha mantıklı olacaktır. İkisini de ThrottleStop ile yapabilirsiniz. Turbo boost kapatmak için uygulamayı açtığınızda aynı isimli ayarın yanındaki tiki kaldırabilir, watt sınırını da bu videodaki gibi koyabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam, videoda anlattığı gibi tamamen güvenlidir değil mi?

HP Victus 16 kullanıyorum ve işlemcim 14700 HX. RDR 2 oynarken işlemcim 97 derecelere kadar çıkıyor bu yüzden Turbo Boost'u kapatmanın yararı olacağını düşündüm. Nasil kapatabilirim acaba?

PC performansta kullanma dengeliye çek. Ekran kartını performansa çek. Dengelide işlemci daha az ısınır. Kendini paralamaz.

Hocam, videoda anlattığı gibi tamamen güvenlidir değil mi?
Hocam ben o uygulama yüzünden bilgisayarım açılmadı hep mavi ekran verdi sadece sıcaklığı düşürüp arttıracaksanız indirin ama orda high performance ayarı var onu tik yaparsanız bilgisayara acayip yük biner.

Hocam bir şey olmaz değil mi sadece sıcaklık değiştirsem.

Evet hocam. Hatta teknik olarak çok uzun vadede ömrünü bile uzatabilir.
Tamamdır hocam teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hocam bir şey olmaz değil mi sadece sıcaklık değiştirsem.
Hocam dediğim ayarları dediğim şekilde ve videoya göre yaptığınız takdirde bir sorun yaşamanız mümkün değil. Saçmasapan değerlerde undervolt yapıldığında zararsız mavi ekran yenebilme imkanı var ve o bile zararlı değil ama siz undervolt yapmayacaksınız zaten. Watt limiti koyacaksınız o da zaten oyunların kullandığı watt değeri.

Tamamdır hocam teşekkür ederim.

Hocam şimdi RDR 2 de denedim noramlde işlemcim 45 watt değerlerinde çalışıyordu nedense programla her şeyi denedim attığınız videodakileri birebir uyguladım hatta işlemci yi 20 watt a kadar sınırladım fakat yine de olmadı yine aynı sıcaklıklar 95 derece de geziniyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…