İntel 4770K sistem toplama

• Konuyu başlatan kartall
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 2
  • Görüntüleme 629
K

kartall

Ziyaretçi
Arkadaşlar merhaba. Ben yazın sistem toplayacaktım olmadı nasip kısmet artık bu yaz ama toplayacam kesin ALLAH izin verirse. Geçenlerdede bakmıştım, çok uçmuştu fiyatlar. Şimdi yine yapayım dedim hem AMD hem İNTEL sistem yaptım. AMD sistem 2692 TL İNTEL sistem ise 2900 TL tuttu. Intel sistemde 4770K--MSI GD65 gaming anakart amd sistemde fx 8350--ASUS m5a99x evo r2.0 anakart var. Her iki sistemde de HD7870XT anakart var. Diğerleri nerdeyse aynı. Zaten dolar 2 TL. Vatan'dan topladım. Kendimce şöyle birşey yaptım ve arada uçurum olduğunu fark ettim...

Şimdi dolar 1.80'e düşse sistemler ne kadar düşer dedim ? Dolar olarak topladım sistemleri kdv dahil. Sonra dolara 1.80 olarak çarptım. Daha sonra vatanda hafta sonu yapılan %25 indirime çarptım. Intel sistemin fiyatı 2505 TL tuttu, tam da benim bütçeme denk geldi 2500 TL :) AMD sistemi zaten bakmadım, o da her halde 2000 TL falan olurdu. Hadi 2200-2300 TL olsun. Yine birşey olmaz...İşte görüyorsunuz dolar yüzünden sistemde uçurum fark oldu. Benim istediğim sistem şu yazına kadar tabi ne olur bilinmezde...

• MSI GD65 gaming anakart
  • İntel 4770K işlemci
  • HD7870XT ekran kartı
  • Corsair 2x4 GB 1866mhz ram
  • Corsair 400r kasa
  • Seagate 1 TB 64 mb cache sabit disk
  • Cooler Master 212x işlemci soğutucusu
  • Asus dvd yazıcı

SSD neden yok demeyin koysam zaten hayatta alamam. O bir dahaki sefere kaldı. Sistemi aldıktan sonra para denkleştirince alıcam SSD :D

Sistem nasıl iyimi sizcede ? Yazın alacağım için bekliyeceğim için sorun yok benim açımdan ama şimdiden düşse dolar iyi olur. Yazın düşmeyecek diye çok korkuyorum eğer düşmezse ne yapıcam bilmiyorum :mad:

İşlemciyi i5 yapıp anakartı da gd45 alsan ? ssd alabilirsin.

i5 dediğin 4670K'dan bahsediyorsun her halde. Eğer öyleyse benim şu 3570K ve arkasından gelen abisi 4670K'ya sinirim var sevmiyorum. 4770K seviyorum. Sadece intelde zaten. İlerde birazda render işleriyle uğraşacağım için 4770K almam kesin oldu...SSD benim için şart değil hemende almasam olur. Zaten param olunca alırım sonra...Anakartta G45 dediğin gibi olabilir çok fark yokmuş ama daha zamanım var. Almadan 1 ay önce full araştırma yapıcam. Sorunumuz şu dolar düşerse çok iyi olur. Şöyle 1.70 veya 1.80 olsa 10 numara olur. Bakalım inşallah olur...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı