Çözüldü Intel + AMD Laptopta Yavaş Windows Açılışı

• Konuyu başlatan Hic
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 62
  • Görüntüleme 7.665
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Evet hepsini yapmışsın ancak aygıtlara işlememiş. Neyse bir sonraki formata kadar böyle devam edeceksin. UEFİ şeklinde kurman lazım.
O şekilde yaptım fakat kurulum başlamamıştı. Bir çok kez denedim fakat sonuç değişmemişti.
Doğru BIOS ayarları yapmadığından başlamamıştı.

Bir şeyi eklemeyi unutmuşum CCleaner ile temizlik yapıp başlangıç kısmındakileri devredışı bırak. Zamanlanmış kısmındakileri de devredışı bırak.

BIOS resimlerim konu içerisinde mevcut. Fakat nereden hangilerini ayarlamam gerekiyor?

BIOS fotoğraflarım. @Murat5038

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'un kısıtlanmış o yüzden gerekli yerler gözükmüyor. Ancak boot etmek için boot kısmında CD/DVD ile atacaksan Boot order'da "İnternal CD/DVD ..." olanı yukarı taşıyacaksın F5/F6 ile.
Eğer Usb bootable ettiysen boot order kısmında belleğin modeli/markası olur. Bellek modeli/markası yoksa orada USB olanları en başa alırsın.

Ek olarak Switchable Graphic Mode Auto varsa Auto seç. Virtualization Technology olanı da Enable yap.

CCleaner kullanarak temizlik yapıldı. Başlangıç ve zamanlanmış kısmındakiler de devre dışı bırakıldı. Sonuçta yine bir değişiklik olmadı maalesef. @Murat5038
Acaba SSD ile ekran kartımın Windows 10 sürücüsünde mi bir uyumsuzluk oluyor? Çünkü ekran kartımı devre dışı bıraktığımda 6 saniyede masaüstüne ulaşıyorum. Ayrıca benzer donanımlara sahip sosyalden arkadaşımız bu sorununu Windows 8 kurarak düzeltmiş. @Murat5038
Arkadaşımızın konusu : HP pavilion dv6 SSD olmasına rağmen Windows geç açılma sorunu

Görünen kısımların hepsini fotoğraflayıp attım. Onlar dışında yok hocam. :)
Format atarken veya temiz kurulum yaparken o şekilde yapıyorum zaten fakat UEFI olarak kurulum olmuyor. Normal kurulum oluyor. ( 5 veya 6 kez temiz kurulum yapılmıştır.)

Switchable Graphic Mode : Dynamic/Fixed var, Dynamic seçili. Virtualization Technology : Enable yaptım. Ama Virtualization Technology bunun etkisi olacağını pek düşünmedim hocam. Zaten değişen olmadı yine. :)

Görünen kısımların hepsini fotoğraflayıp attım. Onlar dışında yok hocam.
Göremediklerin var ileri düzey kişiler görebilir anca :) Neyse o konuya girmiyorum zaten.
Ama Virtualization Technology bunun etkisi olacağını pek düşünmedim hocam.
Etkisi olsun diye söylemedim zaten Enable olması lazım.
Acaba SSD ile ekran kartımın Windows 10 sürücüsünde mi bir uyumsuzluk oluyor?
Öyle birşey yok. Ancak ekran kartı sürücün haliyle En son Win 8.1'e uyumlu ondan dolayı hatalar sorunlar yaşanabilmesi normaldir Win 10'da.
Win 10 dediğim şekilde format atıp deneyin. Hala aynı ise Win 8.1 atarsınız. Bunları temiz kurlum ile yapman lazım ama.

5-6 sefer dediğiniz şekilde temiz kurulum yaptım. Hepsinde de beta sürümleri dahil ekran kartının sürücüsünü yüklediğimde bu şekilde geç açılma oldu. Kartı devre dışı bıraktığımda ya da sürücüsünü yüklemediğimde 6-7 saniyede masaüstünde olabiliyorum. Sanırım Windows 10 için çözümü yok artık bunu diyebiliriz. Windows 8.1 kullanmak istemiyorum zaten. Teşekkürler herşey için. @Murat5038

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı