Çözüldü Intel + AMD Laptopta Yavaş Windows Açılışı

• Konuyu başlatan Hic
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 62
  • Görüntüleme 7.705
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
1-) SSD'yi Anakartınızın Sata 3 portuna sağlam bir kabloyla bağladınız mı ?
2-) BIOS sürümünüzü güncel mi ?
3-) BIOS ayarlarınız SSD kullanmak için uygun mu ?
4-) Windowsun açılırken başlatmaya çalıştığı programlar varsa, Ekran kartı driveri ve Ses kartı driveri hariç devre dışı bırakıp deneyin.
5-) Boot sırasını bir gözden geçirin, en başta her zaman SSD yada Windows'un kurulu olduğu aygıt olsun.

Yukarıdaki listede problem yoksa, SSD'nizde donanımsal ya da yazılımsal bir problem olabilir. Satıcı ve üretici firmayla iletişime geçin.
Sırayla cevap vermeye çalışayım .
1-) SSD Sata 3 portuna bağlıdır HDD yerine takılmıştır.
2-) BIOS sürümünü güncellemeye çalıştım fakat ne kadar başarılı oldum bilemiyorum BIOS eski biraz sanırım fotoğraflarını paylaşırım.
3-) BIOS ayarlarını SSD kullanmak için bir paylaşım vs bulamadım ondan emin değilim.
4-) Dediğiniz şekilde uyguladım.
5-) Boot sırasında en başta SSD diskim vardır.
Son olarak SSD üzerine testler yaptım onlarında fotoğraflarını paylaşıyorum.

BIOS.PNG
BIOS2.PNG
ssd.PNG
SSD1.png
SSD3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Q 8300 işlemcili ve son derece ucuz, kalitesiz anakartlı bir bilgisayara Windows 10 kurdum. Anakart'ın en güncel BIOS sürümü, 2009 tarihli idi. Windows'u yüklediğim disk ise HDD. 15 saniye içinde ekran görüntüsü alıyordum. Yani, açılış anlamında şimdi kullandığım bilgisayar ile arasında bir fark yoktu.

Bahsettiğiniz sorunun BIOS güncelleme ile bir ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Kullandığınız SATA kablosunu değiştirip deneyin bir kere de.

Tamam kablo alacağım birde o şekilde deneyeyim fakat kablodan dolayı olacağına pek ihtimal vermiyorum kabloyu da bulmam biraz zor olacak sanırım :)

Yeni kablo bulmanıza-almanıza gerek yok. Optik sürücünün kablosunu çıkarıp SSD'ye takın. Önemli olan, hatânın kabloda olup-olmadığını anlamak. Sonuç değişmezse, işinin ehli bir bilgisayarcıya danışın.

Kolay gelsin.

Onun yerine DVD RW kısmına taktım ssd değişen olmadı teşekkür ederim.

Sorunun sebebi AMD ekran kartından kaynaklanıyor sanırım AMD sürücüsünü kaldırdığımda 15 saniyede açıldı fakat başka nasıl bir çözüm yolu bulabiliriz ? AMD sürücüsünü kendi sitesinden indiriğ kurduğumda tekrardan yavaş açılmaya başladı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı