Intel - AMD rekabetinde ASUS Rezilliği

Bu konu Reddit'te ve daha birçok yerde çok konuşuluyor. Mevzu ise ASUS'un (laptop modellerinde) Ryzen işlemcilerde Intel'e göre daha kötü soğutmalar kullanması. Birçok kişi bunun ASUS-Intel anlaşması olduğunu düşünüyor. Amaç AMD işlemcilerin daha sıcak ve sesli çalışmasını sağlayarak bu şekilde kötü bir imaj çizmek.
Mesela ASUS Zephyrus G15 modeli. Intel işlemcili modelde havalandırma kanalları açıkken AMD işlemcili modelde kapalı...

Eki Görüntüle 690948

Başka bir modelde ise işlemcinin üzerine küçücük, pek bir etkisi olmayan bir soğutma bloğu konulmuş. Ve doğal olarak işlemci boşta 91C'yi görmüş...

Eki Görüntüle 690949

Ve bir başka AMD işlemcili model...

Eki Görüntüle 690950

Ve burada da ASUS'un Intel ve AMD için kullandığı soğutucular. Üstteki Intel, alttaki AMD. Fark zaten açıkça belli...

Eki Görüntüle 690952
Asus ayrımcılık yapıyor o zaman.
 
Yalnız, arkadaş TUF FX505'ten bahsetmiş. 😉

Hocam daha bugün ASUS TUF A15 FA506 modelinin PC hocası TV YouTube kanalında test videosunu izledim. Açıkçası işlemci en fazla 99 en düşük 80 gördü sıcaklık olarak. Genel olarak 85 ile 95 arasında hep gidip geldi sabitlenme hiç yoktu. Yani videonun sonunda zaten kendisi de söylüyor işlemcinin sıcaklık değerinin pek iyi olmadığını. Bu modelde Ryzen 7 4800H ve RTX 2060 var. Yani sıcaklık değerleri iç açıcı değil. İlginçtir ki hemen sonra bana önerilen video Monster Abra A5 v15.7 laptop tanıtımıydı ve işlemci genel olarak 80 dereceyi neredeyse hiç geçmedi. Ayrıca 90 dereceyi hiç görmedi işlemci. Anlamadım ben bu işi. ASUS TUF serisi laptop almak istiyordum özellikle içinde 1660 olanı ama bu videodan sonra vazgeçtim.

Hocam daha bugün ASUS TUF A15 FA506 modelinin PC hocası TV YouTube kanalında test videosunu izledim. Açıkçası işlemci en fazla 99 en düşük 80 gördü sıcaklık olarak. Genel olarak 85 ile 95 arasında hep gidip geldi sabitlenme hiç yoktu. Yani videonun sonunda zaten kendisi de söylüyor işlemcinin sıcaklık değerinin pek iyi olmadığını. Bu modelde Ryzen 7 4800H ve RTX 2060 var. Yani sıcaklık değerleri iç açıcı değil. İlginçtir ki hemen sonra bana önerilen video Monster Abra A5 v15.7 laptop tanıtı mıydı ve işlemci genel olarak 80 dereceyi neredeyse hiç geçmedi. Ayrıca 90 dereceyi hiç görmedi işlemci. Anlamadım ben bu işi. ASUS TUF serisi laptop almak istiyordum özellikle içinde 1660 olanı ama bu videodan sonra vazgeçtim.


Bu test bir de YouTuber çekiyor. Yani özel tasarı gönderilmiş olabilir bilemiyorum. Ama özel tasarım gönderildiyse eğer o zaman daha da ısınıyor laptop demektir. ASUS'dan bunu beklemezdim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı