İnceleme Intel Arc 770

2 gün önce Karta gelen güncelleme ile birtakım sorunlar giderildi. Mesela güç tüketimini yanlış gösteriyormuş sanırsam. Maksimum 75-80W gördüm dediğim kart yükte 170'e kadar fırlıyormuş

Kartın boşta güç tüketimi 40W, yükte bu kadar. Haberiniz olsun.

"Güncelleme."

Arkadaşlar bilgisayarın sınırlarını zorladım. Minecraft'ın en yüksek Shaderini en yüksek ayarlarda kurdum ve ortalama 30 dakika oynadım. 80 derece Ekran kartı sıcaklığı; 185W civarında güç tüketimi (hatta sınırlama olmasa 220'i görürdü. Ara sıra kasmalar girdi sınırı aşamadığı için) ve Aşırı derecede fan sesi. Ekran kartı yükte çok ses çıkartıyor. Kendini anca soğuttu. 80 dereceden 43 dereceye inmesi 3 dakika sürdü ortalama. O 3 dakika boyunca fan sesi kulak tırmalar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada kaliteyi düşük olarak ayarlamışım. Oyunun normal kalitesi gayet yüksek. Haberiniz olsun.
Yarın Furmark'ta 1 saat açık tutmayı deneyeceğim. Ya da Shader Pack aktifken TNT falan patlatacağım. Tabiri caizse kartın içinden geçeceğim.

Son düzenleme:
vram açısından, eğer gpu güçlü değilse istersen 100 gb vram koy yine performans alamazsın. Kaç zaman oldu halen yazılımı sorunlu... Bir ay daha çalışıp, nvidia almak daha mantıklı geliyor halen. intel en azından bir 5 senesi var...

Performansı iyi dediğim gibi. Bu performansın yanında +16GB VRAM gelmesini övdüm zaten. 5 yıl az olmuş, 15 yıl yapın Şaka maka maksimum 1 hadi bilemedin 2 yıla kart tam olarak yerine oturur.
Bende bu kartı kullanıyorum ve benim için kartın en büyük problemi ekran gitmesi.
Bilgisayarı ilk çalıştırdığımda ekranın gelmesi için 15 dakika beklemiştim. Konuda anlattığım sorunlar dışında hiç ekranın tamamen siyah olması gibi bir sorunla karşılaşmadım.

bilemiyorum fakat çokta mantıklı gelmiyor bana . 750 yi kullandığımda bir çok sorun yaratmıştı rlden çıkarttım direkt.

Arkadaşlar kartın sitesinde son sürüm "4576" olarak gözükürken meğerse son sürüm "4577" imiş. Sabahtan beri oyunları açmaya uğraşıyorum. "Sürücüyü yeni güncelledim" diyordum meğerse sitesine daha eklemedikleri bir sürücü varmış.
Anakart kontrol uygulaması uyarı verip duruyordu. "1 güncelleme mevcut" yazdı. Tıkladım, anakart falan güncellenir derken ekran kartı güncellendi. Sürüme baktım "4577" olarak çıktı. Enteresan vallahi.

Böyle basit hataları nasıl yapıyorlar anlamıyorum. Resmen çıldırmalık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…