Intel Arc A750 90 dereceyi görüyor

@qoray99 Hocam selam. Ben her şeyi kurdum. Bende 70 dereceyi geçmiyor kart ancak işlemcim R3 3100 olduğu için çok fazla darboğaz oluyor. Bazı oyunlarda %80 bazılarında ise %50 kadar oluyor kullanım. Bundan dolayı tam anlamıyorum performası. Sizin işlemciniz ve oynadığınız oyunlarda ki değerler nedir?

Hocam ben kartla beraber yeni işlemci de aldım R5 5600 kullanıyorum şu an. Darboğaz sıkıntısı yaşamadım. Konuyu açarken yüklediğim görsellerde yazıyor olması lazım kullanımın.

Dereceniz iyiymiş bu arada, belki darboğazdan kaynaklı mı bilmiyorum. Kasa, oda sıcaklığı, kasanın konumu vs. de etkili olabilir. Benim kasamın hava akışı çok iyi değil. Ön kısmı temperli cam. Fan ile cam arasında 1Cm'lik boşluk var hava çıkışı zor oluyor. Yan tarafı da temperli camla kapalı. O yüzden kartın çabuk ısınması ve yüksek derece çalışması, kart da ısınmaya elverişli olduğundan normal geliyor.

Videoda aynı model var. Sıcaklık ve FPS testleri.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buralardaki sıcaklık değerleri gayet güzel evet. Bilmiyorum benim kartım mı sıkıntılı acaba yoksa dediğim gibi ortamdan, kasadan dolayı mı böyle? Kartın sıkıntılı olup olmadığını da nasıl anlayabilirim bilmiyorum. Çünkü yüksek sıcaklık alan birçok kullanıcı var. Görülmeyen bir şey olsa sıkıntılı diyeceğim de böyle sorun yaşayan çok olunca insan arada kalıyor Undervolt'u deneyeceğim bir.

Buralardaki sıcaklık değerleri gayet güzel evet. Bilmiyorum benim kartım mı sıkıntılı acaba yoksa dediğim gibi ortamdan, kasadan dolayı mı böyle? Undervolt'u deneyeceğim bir.
Hocam benim fsp kasada itx rx570, 78 derece çalışıyordu hep. Yan kapağını açınca kasanın 65 dereceyi geçmedi. Kasadan da olabilir. Ben dark diamond pro kasayı aldım bunda derece iyi.

Bende de FPS problemi var işte konu açacağım detaylı şekilde umarım yardımcı olur insanlar. Etiketlerim sizi.

Umarım çözebilirsin hocam, kartın performanstan yana bir sıkıntısını yaşamadım çünkü. Denediğim oyunların neredeyse tamamında 2K Ultra ayarda +60 FPS'yi rahat alabildim.

Kartınızda bir problem olma ihtimali olabilir. +25 mV OC ile kartta 70 derece üstünü görmüyorum. Benim kartım Intel'in olduğunu düşünürsek sizinki normal soğutma anlamında daha iyi iş çıkartması gerekiyor. Kasa hava sirkülasyonunuz nasıl?

Cyberpunk, GoW, Spider-Man Remastered da sorun yaşamadım. Starfield'da ara ara FPS düşmesi oluyordu etrafa döndükçe.
GoW bende rezalet. Attığım konu da görürsünüz hocam. DX9 oyunları da berbat performans veriyor. Daha Batman Arkham City oyununda 60FPS veremiyor, habire 35-50 arası. Biraz aklımı kurcaladı bu iş. Ben eski oyunları da oynayan birisiyim. Belki iade edip RX 6600 alabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…