Intel Arc A750 90 dereceyi görüyor

Sonuçlardan çok anlamıyorum açıkçası. Bu testleri yapıp buraya atsam müsait olduğunuzda inceleyebilir misiniz rica etsem?
Heaven benchmark ile stock ayarlarda test yapın. FPS değerini öğrenin. Msi afterburner ile voltaj değerini ve kullanılan watt değerini kontrol edin. Ne kadar işe yaradığını anlamış olursunuz. Stock ayarlardan ne kadar az fps kaybederseniz o kadar iyi.

Araştırmama göre Intel'in kendi çıkarttığı kartın sıcaklık değerleri bendeki Sparkle'a göre daha iyi, daha serin oluyormuş. Bu yüzden olabilir.

Kasamın pek iyi olduğunu düşünmüyorum. Hava akışını tam anlamıyla sağlayamıyor gibi. Kasam masamın altında ve genişliği 50-60 Cm'lik bir bölme içerisinde duruyor sağı solu arkası kapalı bölmenin. Önden sadece açık yolu var :D

Kasam bu.

Eski oyunlarda Intel'in optimizasyonu çok olmadığından sıkıntı yaşadığını okumuştum. Benim denediklerim hep yeni oyunlardı. RX 6600 daha garanti bir tercih. Intel'le aynı fiyata 2.El alabilirsin temiz bulursan. Ben 2.ele çok bulaşmak istemediğimden benim için bu kart iyi görünüyor (tabii arızalı değilse)
Kasa çok kapalı gözüküyor ve hiç havadar değil. Cam kapağı açıp denediniz mi?

Heaven benchmark ile stock ayarlarda test yapın. FPS değerini öğrenin. MSI Afterburner ile voltaj değerini ve kullanılan watt değerini kontrol edin. Ne kadar işe yaradığını anlamış olursunuz. Stock ayarlardan ne kadar az FPS kaybederseniz o kadar iyi.

Tamamdır çok teşekkür ederim yardımlarınız için 🙏

Kasa çok kapalı gözüküyor ve hiç havadar değil. Cam kapağı açıp denediniz mi?

Yok hocam denemedim o şekilde. Önceki kartım GTX 1060'Ti 70-75 derece arası alıyordum bu şekilde de. Tabii güç olarak farklı olduklarından da olabilir daha düşük ısıda olması.

Undervolt'u aşağıdaki gibi denedim. Heavenda testler aşağıdaki gibi. İlk resim stok ayarlar ikinci resim UV ile yaptığım. Skor biraz düştü ama bilmiyorum çok mu az mı bu düşüş? Daha farklı bir ayar yapılabilir mi UV'den?

Cyberpunk2077'de 2K ultra ayarlarda denediğimde:
-Stok ayarlarda 90 dereceye çıkıyor ve 55-70 FPS arası
-UV ayarlarda 83-84 dereceye çıkıyor 50-65 FPS arası

arc.png
default.jpg
uv.jpg

@bluerr Hocam yorumun nedir yaptığım UV ve sonucuyla ilgili acaba?

Son düzenleme:
@qoray99 hocam bide kapağı açıp deneyin derim. Benim eski kasamda rx570 sabit 80 derece oluyordu. Yan kapağı açınca 65 dereceyi görmemeye başladı tek fan olmasına rağmen.

Şimdi bu kartı deniyorum her oyunda, size de attım yukarıda konu var, videolara bakarsanız 70 derece görmüyor bile. Eminim kasanizdan dolayı.

Bir de yaptığınız OC'yi kaldırın öyle deneyin belki etkisi olabilir.

Edit: AC Oddysey girdim. Ultra High ayarında 75 dereceleri gördü.

Son düzenleme:
Tamamdır çok teşekkür ederim yardımlarınız için 🙏

Yok hocam denemedim o şekilde. Önceki kartım GTX 1060'Ti 70-75 derece arası alıyordum bu şekilde de. Tabii güç olarak farklı olduklarından da olabilir daha düşük ısıda olması.

Undervolt'u aşağıdaki gibi denedim. Heavenda testler aşağıdaki gibi. İlk resim stok ayarlar ikinci resim UV ile yaptığım. Skor biraz düştü ama bilmiyorum çok mu az mı bu düşüş? Daha farklı bir ayar yapılabilir mi UV'den?

Cyberpunk 2077'de 2K Ultra ayarlarda denediğimde:
-Stok ayarlarda 90 dereceye çıkıyor ve 55-70 FPS arası.
-UV ayarlarda 83-84 dereceye çıkıyor 50-65 FPS arası.

Eki Görüntüle 2334858Eki Görüntüle 2334856Eki Görüntüle 2334857

@bluerr hocam yorumun nedir yaptığım UV ve sonucuyla ilgili acaba?

Fazla FPS kaybı olmamış. Sizin kart bayağı ısınıyor aslında biraz daha fazla undervolt yapabilirsiniz. Güç tüketimi nedir şu an? 70-80W düştüyse güzel. Kartı 79-80 dereceye sabitlerseniz gayet iyi olur. Fan hızını kontrol edin düşme var mı?

@qoray99 hocam bir de kapağı açıp deneyin derim. Benim eski kasamda RX 570 sabit 80 derece oluyordu. Yan kapağı açınca 65 dereceyi görmemeye başladı tek fan olmasına rağmen.

Şimdi bu kartı deniyorum her oyunda, size de attım yukarıda konu var, videolara bakarsanız 70 derece görmüyor bile. Eminim kasanizdan dolayı.

Bir de yaptığınız OC'yi kaldırın öyle deneyin belki etkisi olabilir.

Edit: AC Odyssey girdim. Ultra High ayarında 75 dereceleri gördü.

Hocam dediğini yaptım, yan kapağı açıp oynadım Cyberpunk'ı düştü derece bayağı, haklıymışsın :D 10-15 dakika oynadım şehri arabayla turladım, polislerden kaçtım falan zorlamak için FPS'yi 70-80 derece arası oynayabildim oyunu. Üstüne çıkmadı ki çıksa da kolay kolay çıkamaz. Kapak kapalıyken 2-3 dakikada 90 dereceyi görüyordu kart.

Şimdi aklımdaki soru bu yan kapak yokken kullansam kasayı bir zararı olur mu? Daha çabuk tozlanır, hava akışında sorun olur, parçalar zarar görebilir gibi yorumlar okudum. Kasayı değiştirmek dışında yapabileceğim ne var şu an? Kapağın olduğu yere biraz da olsa filtreleme olması için sineklik gibi bir şey yapıştırsam ya da varsa bu tarz bir ürün alsam nasıl olur? Hem hava almış olur hem tozu, dışarıdan gelebilecek bir şeyi engeller diye düşünüyorum.

Fazla FPS kaybı olmamış. Sizin kart bayağı ısınıyor aslında biraz daha fazla undervolt yapabilirsiniz. Güç tüketimi nedir şu an? 70-80W düştüyse güzel. Kartı 79-80 dereceye sabitlerseniz gayet iyi olur. Fan hızını kontrol edin düşme var mı?

Hocam kart 130-140W kullanıyordu bu süreçte. Fan hızında 3200-3300 RPM'e çıkıyordu. UV'den sonra 2800-2900 RPM civarlarına geldi. Ama benim sıkıntım kasadanmış bunu anladım. Kasamın havalandırması çok kötü olduğundan bu kadar çabuk ısınıyormuş. Kapağı açınca rahatladı kart :D 2 dakikada 90 dereceyi kart kapağı açınca 10-15 dakikada 77-78 derece oldu. Kapağı açık kullanacağım ya da o açıklığa bir aparat bulmam lazım koruma amaçlı.

Şimdi aklımdaki soru bu yan kapak yokken kullansam kasayı bir zararı olur mu? Daha çabuk tozlanır, hava akışında sorun olur, parçalar zarar görebilir gibi yorumlar okudum. Kasayı değiştirmek dışında yapabileceğim ne var şu an? Kapağın olduğu yere biraz da olsa filtreleme olması için sineklik gibi bir şey yapıştırsam ya da varsa bu tarz bir ürün alsam nasıl olur? Hem hava almış olur hem tozu, dışarıdan gelebilecek bir şeyi engeller diye düşünüyorum.
Benim eski kasam da aynı şekildeydi. Ben gittim şu kasayı aldım şuan kullanıyorum A750'yi.

Sadece AC Oddysey'de en yüksek ayarda 75 dereceyi gördü.

Funmark yaptım 30 dakikada 70 derece oldu maksimum.

Fortnite gibi oyunlarda 60 dereceyi bile görmüyor.

Mesela yazıyı yazarken arkada Cyberpunk oynuyordum, 70 dereceyi görmüyor bile. 67 falan.

Hatta bu O.C ile. @bluerr hocam sorun olmaz değil mi bu O.C?

1729611663633.png

Benim eski kasam da aynı şekildeydi. Ben gittim şu kasayı aldım şu an kullanıyorum A750'yi.

Sadece AC Odyssey'de en yüksek ayarda 75 dereceyi gördü.

FurMark yaptım 30 dakikada 70 derece oldu maksimum.

Fortnite gibi oyunlarda 60 dereceyi bile görmüyor.

Kaydedeyim hocam aklımda olsun teşekkür ederim. Diğer oyunlardaki FPS değerlerin nasıl oldu? Düzeltebildin mi sıkıntıyı?

Kaydedeyim hocam aklımda olsun teşekkür ederim. Diğer oyunlardaki FPS değerlerin nasıl oldu? Düzeltebildin mi sıkıntıyı?
Hocam oyunlarda FPS normal, DXVK ile eski oyunlar da iyi. Tek sorun işlemci. Şuan Cyberpunk'da her ayar ultra da 55-60FPS arası alıyorum. GPU kullanımı %65-70 arası. Düşün yani darboğazı. XESS açıkmış. Kapattığımda ise 50FPS.

Hocam oyunlarda FPS normal, DXVK ile eski oyunlar da iyi. Tek sorun işlemci. Şu an Cyberpunk'da her ayar Ultra da 50-60FPS arası alıyorum. GPU kullanımı %65-70 arası. Düşün yani darboğazı. XeSS açıkmış.

Sana bir CPU lazım o zaman hocam evet. Ben amazondan R5 5600 almıştım darboğaz yaratmıyor. %99-100 GPU kullanımı alıyorum oyunlarda. Bir kart alalım dedik baştan sistem dizdirecek bize :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı