Intel Arc A770 kullanıcı deneyimleriniz nasıldır?

Boşta 50 derece enteresan benim arıza veren 2080 Super 31 derecede sabit çalışıyordu yükte ki sıcaklığını hatırlıyorsunuz?

Yaptığım stres testi ile 90 dereceye kadar çıkıyor. İşlemci 12400f o da aynı şekilde 90 dereceye çıkıyor. 90 dan sonrasini görmedim. Herhangi bir performans düşüklüğü olmadı.

Oyunlarda bu değerleri görmedim. 70-80 civarı dolaştı. Stres testi hiç durmadan maksimum kullanıyor malum.

Çok sık yeni sürücü çıkarıyor intel. Okuduğum kullanıcı yorumlarında eski sürücülere kıyasla bariz performans artışı ve sıcaklık düşüşü varmış.

Yaptığım stres testi ile 90 dereceye kadar çıkıyor. İşlemci 12400F o da aynı şekilde 90 dereceye çıkıyor. 90'dan sonrasini görmedim. Herhangi bir performans düşüklüğü olmadı.

Oyunlarda bu değerleri görmedim. 70-80 civarı dolaştı. Stres testi hiç durmadan maksimum kullanıyor malum.

Çok sık yeni sürücü çıkarıyor Intel. Okuduğum kullanıcı yorumlarında eski sürücülere kıyasla bariz performans artışı ve sıcaklık düşüşü varmış.

Sıcaklık konusu biraz düşündürdü sipariş verdim ancak başka mantıklı bir seçenekte bulamadım. Uğraşmakta istemiyorum aramayla daha fazla 3 yıl mıydı bunun garantisi hocam?

Arc A750 kullanıyorum herhangi bir driver vs sorun ile karşılaşmadım oyun performans'ından da memnunum.

Sizde sıcaklık durumu ne durumda hocam?

Son düzenleme:
Sıcaklık konusu biraz düşündürdü sipariş verdim ancak başka mantıklı bir seçenekte bulamadım. Uğraşmakta istemiyorum aramayla daha fazla 3 yıl mıydı bunun garantisi hocam?

Boşta 48, yük altında ise 75-77 derece arası.

Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle ve sorunsuz kullanmanızı diliyorum.

Garantisi ile ilgili bir bilgi bulamadım ama muhtemelen 2 yıldır. Ben itopya.com'dan hazır sistemli almıştım.
Sıcaklık konusunda şöyle bir şey var. Kart 47 dereceye kadar fanlarını çalıştırmıyor zaten. 47 de çalışmaya başlıyor ve en düşük hızda. 49-50 arasında gidip geliyor sonrasında. Boşta bu sıcaklığa çıkmasının bence 2 nedeni var. Birincisi kart yekpare olduğu için arka kısmında hava çıkışı ya yok yada çok kısıtlı. Diğer markalara baktığınız zaman arka plaka açık ve hatta son zamanlarda hepsinde metal plaka kullanıldığını görüyoruz. Burada bütün kart kaliteli bir plastik ile kaplanmış. Bir sebebi bu olabilir. İkinci husus boşta fazla enerji tüketiyor. Yük altında olmadığında 40w enerji kullanması beni rahatsız etti. Enerji kullanımı arttıkça sıcaklık artıyor çünkü. Boşta 10-15w civarında olmalıydı maximum.
Ama şunu unutmamak gerekir bu bütçe ile alınabilecek bence en iyi kartların başında geliyor. Tabi ki insan kusursuz arıyor ama öyle bir dünya yok. Bütçemize göre alabileceğimizin en iyisi aldık o yüzden gönlünüz rahat olsun.

Şunu da demeden geçemeyeceğim. Bazıları buna karşı çıkabilir ama bu benim düşüncem. Yazılım konusunda AMD kartlardan çok çok iyi. Daha dün yeni güncelleme mesajı geldi ve yine ufak tefek performans artışları mevcut. Kaynak: Yeni Intel Arc sürücüleri paylaşıldı: Performans artıyor

Garantisi ile ilgili bir bilgi bulamadım ama muhtemelen 2 yıldır. Ben itopya.com'dan hazır sistemli almıştım.
Sıcaklık konusunda şöyle bir şey var. Kart 47 dereceye kadar fanlarını çalıştırmıyor zaten. 47 de çalışmaya başlıyor ve en düşük hızda. 49-50 arasında gidip geliyor sonrasında. Boşta bu sıcaklığa çıkmasının bence 2 nedeni var. Birincisi kart yekpare olduğu için arka kısmında hava çıkışı ya yok ya da çok kısıtlı. Diğer markalara baktığınız zaman arka plaka açık ve hatta son zamanlarda hepsinde metal plaka kullanıldığını görüyoruz. Burada bütün kart kaliteli bir plastik ile kaplanmış. Bir sebebi bu olabilir. İkinci husus boşta fazla enerji tüketiyor. Yük altında olmadığında 40W enerji kullanması beni rahatsız etti. Enerji kullanımı arttıkça sıcaklık artıyor çünkü. Boşta 10-15W civarında olmalıydı maximum.
Ama şunu unutmamak gerekir bu bütçe ile alınabilecek bence en iyi kartların başında geliyor. Tabii ki insan kusursuz arıyor ama öyle bir dünya yok. Bütçemize göre alabileceğimizin en iyisi aldık o yüzden gönlünüz rahat olsun.

Şunu da demeden geçemeyeceğim. Bazıları buna karşı çıkabilir ama bu benim düşüncem. Yazılım konusunda AMD kartlardan çok çok iyi. Daha dün yeni güncelleme mesajı geldi ve yine ufak tefek performans artışları mevcut. Kaynak: Yeni Intel Arc sürücüleri paylaşıldı: Performans artıyor

Sağlam bir ustasına sordum, değerler normal dedi.

Sıcaklık konusu biraz düşündürdü sipariş verdim ancak başka mantıklı bir seçenekte bulamadım.

Hocam sıcaklık kasadan kasaya çok farklılık gösteren bir durum. Hava akışı iyi olan kasa var olmayan kasa var. Hava alıp veremeyen yere kasa koyan kullanıcı var. Fan profilini agresif yapan kullanıcı var stok bırakan kullanıcı var. Güncel ekran kartlarının herhangi birinin (normal koşullarda) sıcaklık sorunu yaşadığını görmedim-duymadım. Hayırlı olsun şimdiden.

Kart geldi lakin bir tane aparat var ne işe yaradığını anlayamadım kartın alt kısmından çıktı şu videoda 1:23 de gözüküyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sıcaklık konusunda şöyle bir şey var. Kart 47 dereceye kadar fanlarını çalıştırmıyor zaten. 47 de çalışmaya başlıyor ve en düşük hızda. 49-50 arasında gidip geliyor sonrasında. Boşta bu sıcaklığa çıkmasının bence 2 nedeni var. Birincisi kart yekpare olduğu için arka kısmında hava çıkışı ya yok ya da çok kısıtlı. Diğer markalara baktığınız zaman arka plaka açık ve hatta son zamanlarda hepsinde metal plaka kullanıldığını görüyoruz. Burada bütün kart kaliteli bir plastik ile kaplanmış. Bir sebebi bu olabilir. İkinci husus boşta fazla enerji tüketiyor. Yük altında olmadığında 40W enerji kullanması beni rahatsız etti. Enerji kullanımı arttıkça sıcaklık artıyor çünkü. Boşta 10-15W civarında olmalıydı maximum.
Ama şunu unutmamak gerekir bu bütçe ile alınabilecek bence en iyi kartların başında geliyor. Tabii ki insan kusursuz arıyor ama öyle bir dünya yok. Bütçemize göre alabileceğimizin en iyisi aldık o yüzden gönlünüz rahat olsun.

Hocam bu kartın grafik sürücüsünü yüklüyorum ekran donuyor. Komple res atıyorum, 3 5 sn sonra yine donuyor. Sizde de oldu mu bu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kart geldi lakin bir tane aparat var ne işe yaradığını anlayamadım kartın alt kısmından çıktı şu videoda 1:23 de gözüküyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kartın üstünde USB falan mı var? Anakart usb bağlantısı falan mı ki bu ne acaba?

X570-E BIOS'unda resizable bar diye bir seçenek bulamadım.

Kartın üstünde USB falan mı var? Anakart USB bağlantısı falan mı ki bu ne acaba?

Pinlerin sağında girişi varda öteki kafasını nereye takıcaz onu tam bilmiyorum.

RGB kontrolcüsüydü galiba taktım onu gördü ancak sürücüyü güncelledikten sonra donmadan bir şey yapılmıyor komple donuyor resliyorum gene aynı bunu yaşayan oldu mu hiç?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı