derbeder04
Decapat
Daha fazla
Boşta 50 derece enteresan benim arıza veren 2080 Super 31 derecede sabit çalışıyordu yükte ki sıcaklığını hatırlıyorsunuz?
Yaptığım stres testi ile 90 dereceye kadar çıkıyor. İşlemci 12400F o da aynı şekilde 90 dereceye çıkıyor. 90'dan sonrasini görmedim. Herhangi bir performans düşüklüğü olmadı.
Oyunlarda bu değerleri görmedim. 70-80 civarı dolaştı. Stres testi hiç durmadan maksimum kullanıyor malum.
Çok sık yeni sürücü çıkarıyor Intel. Okuduğum kullanıcı yorumlarında eski sürücülere kıyasla bariz performans artışı ve sıcaklık düşüşü varmış.
Arc A750 kullanıyorum herhangi bir driver vs sorun ile karşılaşmadım oyun performans'ından da memnunum.
Boşta 48, yük altında ise 75-77 derece arası.Sıcaklık konusu biraz düşündürdü sipariş verdim ancak başka mantıklı bir seçenekte bulamadım. Uğraşmakta istemiyorum aramayla daha fazla 3 yıl mıydı bunun garantisi hocam?
Sizde sıcaklık durumu ne durumda hocam?
Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle ve sorunsuz kullanmanızı diliyorum.Sıcaklık konusu biraz düşündürdü sipariş verdim ancak başka mantıklı bir seçenekte bulamadım. Uğraşmakta istemiyorum aramayla daha fazla 3 yıl mıydı bunun garantisi hocam?
Sizde sıcaklık durumu ne durumda hocam?
Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle ve sorunsuz kullanmanızı diliyorum.
Garantisi ile ilgili bir bilgi bulamadım ama muhtemelen 2 yıldır. Ben itopya.com'dan hazır sistemli almıştım.
Sıcaklık konusunda şöyle bir şey var. Kart 47 dereceye kadar fanlarını çalıştırmıyor zaten. 47 de çalışmaya başlıyor ve en düşük hızda. 49-50 arasında gidip geliyor sonrasında. Boşta bu sıcaklığa çıkmasının bence 2 nedeni var. Birincisi kart yekpare olduğu için arka kısmında hava çıkışı ya yok ya da çok kısıtlı. Diğer markalara baktığınız zaman arka plaka açık ve hatta son zamanlarda hepsinde metal plaka kullanıldığını görüyoruz. Burada bütün kart kaliteli bir plastik ile kaplanmış. Bir sebebi bu olabilir. İkinci husus boşta fazla enerji tüketiyor. Yük altında olmadığında 40W enerji kullanması beni rahatsız etti. Enerji kullanımı arttıkça sıcaklık artıyor çünkü. Boşta 10-15W civarında olmalıydı maximum.
Ama şunu unutmamak gerekir bu bütçe ile alınabilecek bence en iyi kartların başında geliyor. Tabii ki insan kusursuz arıyor ama öyle bir dünya yok. Bütçemize göre alabileceğimizin en iyisi aldık o yüzden gönlünüz rahat olsun.
Şunu da demeden geçemeyeceğim. Bazıları buna karşı çıkabilir ama bu benim düşüncem. Yazılım konusunda AMD kartlardan çok çok iyi. Daha dün yeni güncelleme mesajı geldi ve yine ufak tefek performans artışları mevcut. Kaynak: Yeni Intel Arc sürücüleri paylaşıldı: Performans artıyor
Sıcaklık konusu biraz düşündürdü sipariş verdim ancak başka mantıklı bir seçenekte bulamadım.
Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle ve sorunsuz kullanmanızı diliyorum.
Garantisi ile ilgili bir bilgi bulamadım ama muhtemelen 2 yıldır. Ben itopya.com'dan hazır sistemli almıştım.
Sıcaklık konusunda şöyle bir şey var. Kart 47 dereceye kadar fanlarını çalıştırmıyor zaten. 47 de çalışmaya başlıyor ve en düşük hızda. 49-50 arasında gidip geliyor sonrasında. Boşta bu sıcaklığa çıkmasının bence 2 nedeni var. Birincisi kart yekpare olduğu için arka kısmında hava çıkışı ya yok ya da çok kısıtlı. Diğer markalara baktığınız zaman arka plaka açık ve hatta son zamanlarda hepsinde metal plaka kullanıldığını görüyoruz. Burada bütün kart kaliteli bir plastik ile kaplanmış. Bir sebebi bu olabilir. İkinci husus boşta fazla enerji tüketiyor. Yük altında olmadığında 40W enerji kullanması beni rahatsız etti. Enerji kullanımı arttıkça sıcaklık artıyor çünkü. Boşta 10-15W civarında olmalıydı maximum.
Ama şunu unutmamak gerekir bu bütçe ile alınabilecek bence en iyi kartların başında geliyor. Tabii ki insan kusursuz arıyor ama öyle bir dünya yok. Bütçemize göre alabileceğimizin en iyisi aldık o yüzden gönlünüz rahat olsun.
Şunu da demeden geçemeyeceğim. Bazıları buna karşı çıkabilir ama bu benim düşüncem. Yazılım konusunda AMD kartlardan çok çok iyi. Daha dün yeni güncelleme mesajı geldi ve yine ufak tefek performans artışları mevcut. Kaynak: Yeni Intel Arc sürücüleri paylaşıldı: Performans artıyor
Kart geldi lakin bir tane aparat var ne işe yaradığını anlayamadım kartın alt kısmından çıktı şu videoda 1:23 de gözüküyor.
Kartın üstünde USB falan mı var? Anakart USB bağlantısı falan mı ki bu ne acaba?